veol.hu | 2022.09.09. 14:00
Hosszú bűnlajstroma van a füredi nőnek – bíróság előtt kell felelnie
A 34 éves nő nagyon felhúzhatta magát, mert a vádirat szerint elég sok volt a rovásán.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és magánlaksértés bűntette, valamint garázdaság, becsületsértés, zaklatás, könnyű testi sértés és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki 2021 nyarán a volt élettársa, 2022 januárjában pedig a vele szemben intézkedő rendőrök, illetve a szomszédjai sérelmére követte el cselekményeit Balatonfüreden.

A vádirat szerint az elkövető 2021 júliusában az élettársa lakásának hat ablakát törte be egy tetőcseréppel, s ezzel közel 60 000 forintos kárt okozott, mely miatt a sértett a felelősségre vonását kérte.

Az esetnek tanúi voltak a közös udvarban tartózkodó személyek, akikkel a vádlott közölte, jelentsék fel, mert ő dobta be az ablakot. A rendőröknek 2022. január elején, az éjjeli órákban intézkedniük kellett a nővel szemben, aki a szolgálatot teljesítő zászlóst és őrmestert a munkakörükkel összefüggésben trágár, becsületsértő módon szidalmazta.

A vádlott 2022. január 18-án éjszaka késsel ment felső szomszédja lakásához, és a bejárati ajtót rugdosva azt kiabálta, hogy jöjjön ki a férfi, mert megszurkálja. Az ajtó a rúgások következtében betört, a nő pedig bement az üres lakásba, összetört egy tükröt, s miután nem talált otthon senkit, ki is jött onnan. A zajongást észlelte egy másik lakó, aki bentről kikiabálva haza akarta küldeni a nőt.

Az elkövető erre az ő ajtaját is rugdosni kezdte, mire a férfi kinyitotta az ajtót, és édesanyjával együtt arra kérte a vádlottat, hogy menjen haza. A nő durván szidalmazni kezdte szomszédjait, és az ajtónak feszülve bejutott a lakásukba, ahol rúgta, ütötte őket, illetve egy kést is elővett, melyet maga előtt tartott. Ezután a férfinak sikerült kituszkolnia a vádlottat a lakásból és hívta a rendőrséget.

Az elkövető még akkor is kiabálva fenyegetőzött, amikor a rendőrök a szolgálati járművükhöz kísérték.

Fotó: pixabay

Az ügyészség az elmeműködés kóros állapotában szenvedő elkövetővel szemben, akit ezen állapota enyhe fokban korlátozott cselekménye következményeinek felismerésében és az ennek megfelelő cselekvésben, s aki a tetteit hasonló cselekmények miatti próbára bocsátás hatálya alatt követte el, börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva