likeBalaton.hu | 2021.02.25. 12:00
Siófoki melósok állnak a bíróság elé, mert részegen összetörték főnökük autóját
Három férfi annyira berúgott még 2020 novemberében, hogy engedély nélkül elvitték el munkáltatójuk autóját. Később egyikük három parkoló autónak is nekiütközött. Most vádat emeltek ellenük.

Jármű önkényes elvétele és többrendbeli ittas járművezetés miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a három férfival szemben, akik engedély nélkül vitték el a munkáltatójuk autóját részegen – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség.

A 35, 33 és 27 éves férfiak egy siófoki építkezésen dolgoztak tavaly novemberben, majd a nap végén közösen italoztak egy közeli munkásszállón.

Amikor már minden italuk elfogyott, a férfiak elkötötték a főnökük kocsiját, hogy további alkoholt vegyenek. A siófoki rendőrök azonban közúti ellenőrzés alá vonták őket.

Amíg a járművet ittasan vezető 35 éves vádlottat a rendőrök mintavétel céljából a siófoki kórházba előállították, a két fiatalabb férfi az autónál maradt. Annyira ittasak voltak, hogy a rendőri intézkedés ellenére is elhatározták, hogy tovább utaznak Budapestre.

Defektes gumival hajtottak tovább
Fotó: Magyarország Ügyészsége – hivatalos

 

A több mint száz kilométeres utat követően a fővárosba érve a 33 éves férfi, miközben társa a hátsó ülésen aludt, defektet kapott, azonban a műszaki hiba ellenére nem állt félre, hanem tovább közlekedett a forgalomban.

Mivel a kocsi egyre nehezebben volt irányítható, a férfi nekiütközött három parkoló autónak, a balesetet követően pedig egy buszmegállóban állt meg.

Az ügyészség két férfira felfüggesztett börtönt és vezetéstől eltiltást, míg harmadik társukkal szemben közérdekű munkát indítványozott.

Nyitókép: Fotó: Magyarország Ügyészsége – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva