likeBalaton.hu | 2024.01.12. 16:00
Ingyenes utazás a MÁV és a Volán járatain, új napi kedvezményes jegyek
További kategóriákba tartozó utasoknak is ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volán járatain.

Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek – jelentette be az építési és közlekedési miniszter kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Új, napi kedvezményes jegyet is bevezetnek

A vármegye24 napijegy 999 forintba, a Magyarország24 napijegy 4999 forintba fog kerülni, és korlátlanul felhasználható a MÁV és a Volán összes járatán.

Az eddigi 65 fajta kedvezményből 22 marad meg március 1-jétől, és valamennyi 50 százalékos kedvezményes utazásra jogosít majd.

– A 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét kiterjesztik a 14 év alattiakra is, a 14 -25 év közöttiek, ha nem vesznek bérletet, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak csakúgy, mint a közszolgálatban – oktatásban, egészségügyben – dolgozók, amennyiben regisztrálnak a kedvezmény igénybevételére – ismertette a részleteket Lázár János.

Ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volán járatain az alábbi kategóriába tartozó utasoknak is

A 65 év alatti életkorú nyugdíjasok kedvezményesen vásárolhatnak vármegye-, illetve országbérletet, az eddig 90 százalékos kedvezménnyel utazóknak – fogyatékosok, tartós betegek és a nagycsaládosok

– szintén ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volán járatain az országban.

 

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: A veszprémi vasútállomás megújult épülete
Fotó: MÁV

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva