likeBalaton.hu | 2024.01.01. 10:00
Előfoglalás 2024: Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbbek között
A 2024-es előfoglalások alapján Siófok az egyik legnépszerűbb hazai úticél.

Az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellness hotel már november végén teltházat jelzett az év végére. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint. Ilyenkor többen keresik a wellness-ajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomag ajánlatokat, valamint programlehetőségeket.

– A gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi. További növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá – mondta Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója.

Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

Balatonfüred, strand
Fotó: Keszey Ágnes

– A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: MTI
Nyitókép: Siófok, Aranypart
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva