likeBalaton.hu | 2021.09.06. 16:00
Kvíz: Legendás balatoni hajók
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

A legnagyobb a legendák sorában az első Kékszalag nyertes Rabonbán. Melyik híres magyar színész vezette a hajót?

Fotó: ripost.hu
2/5

Negyven év alatt hétszer nyert Kékszalagot a Tramontana nevű hajó, amelyet anno Horthy Miklós is kormányzott. Kinek a nászajándéka volt a legendás vitorlás?

Fotó: vitorlazasmagazin.hu
3/5

Ötvenhét évig tartotta tókerülő rekordját a Nemere II hajója. Mennyi volt a csúcsideje, amelyet több évtizeden át nem döntött meg senki?

Fotó: Fortepan/Bojár Sándor
4/5

A Sirocco-ról az a legenda kering, hogy eredetileg csempészhajónak szánták, ám ezt soha nem sikerült bebizonyítani. Mi volt a fedősztori?

Fotó: Hajdú András/Origo
5/5

A legfiatalabb klasszikus, a Lillafüred 1944-ben épült, de csak 1950-ben került vízre. Többször átépítették, s jelenleg is siklik a Balaton vizén. Olyan színű, amilyennek az eredetit is szánták. Milyen színben pompázik most a hajó?

Fotó forrása: arcanum.hu
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: A Sirocco hajó
Fotó: Hajdú András/Origo

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva