2020.03.10. 17:00
Március közepétől újra fizetős a parkolás Balatonfüreden
Balatonfüreden március 15-től október közepéig újra fizetni kell a parkolásért. A parkolóórákról lekerülnek a takaró fóliák, a parkolási területek, díjak és időszakok a tavalyihoz képest változatlanok maradnak.

A kiépített, fizetős parkolók többnyire a várost átszelő 71-es főút alatt vannak, de a Blaha Lujza utcában továbbra is tilos a parkolás.
Balatonfüreden ezután is lehet választani, hogy pénzérmével, mobiltelefonnal vagy bankkártyával kívánunk parkolási díjat fizetni. A mobilos parkolás mindenhol elérhető, a bankkártyás automaták száma pedig növekedett, így idén a Kisfaludy, a Zsigmond, Honvéd, Borsos és Huray utcákban, valamint a Zákonyi és Esterházy strandi fizetőparkolókban használhatunk bankkártyát.

A frekventált helyhez közeli parkolók árai magasabbak, míg a felső városrészben olcsóbban parkolhatunk. A különböző parkolási zónákról és azok díjszabásairól a város honlapján lehet tájékozódni.

Továbbra is ingyenes a parkolás a Kisfaludy strand és a kemping előtt kialakított részen, amelyeket a főútról könnyen megközelíthetőek, és a város központi részeitől sincsnek messze. A füredi lakosoknak lehetőségük van idén is éves lakossági bérletet váltani.

A parkolási rendszer kialakításának egyik célja a város leglátogatottab részeinek a forgalomszabályozása, a másik pedig a reformkori városrész megóvása.

Forrás: balatonfured.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva