Kovács Erika | 2023.12.22. 08:00
Megtelt korizókkal a jégfolyosó Balatonfüreden
Már sokan kipróbálták Balatonfüreden december 20-án este az új, különleges vízparti jégpályát. Úgy tudjuk, ehhez hasonló legközelebb Bécsben található.

A helyszínen szerda este azt tapasztaltuk, hogy az emberek a vízparton boldogan korcsolyáztak. Gyönyörködhettek a Balatonban, az esti fényekben, a karácsonyi díszkivilágításban. Többen azt mondták, örülnek, hogy olyan városban élhetnek, ahol ilyen csodát létrehoznak.

Fotó: Nagy Lajos

 

Mint ismert, megújult és jelentősen kibővült a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén. Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi-szoborig, itt, illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítottak.

Fotó: Nagy Lajos

Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot. A látványos és egyedülálló mobil jégpályarendszer méreteit tekintve is impozáns, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.

Fotó: Nagy Lajos

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Veol.hu (@veol.hu) által megosztott bejegyzés

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres), a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghokihálók, jégtekeszett, korcsolyázást segítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor és értékmegőrző szekrények is. A fapalánkokkal védett jégfolyosóról két helyen lehet majd lecsatlakozni.

Fotó: Nagy Lajos

Az új, különleges vízparti jégpályát Bóka István polgármester ünnepélyes körülmények között és kitűnő programok kíséretében nyitja meg december 22-én, pénteken 18 órakor.

 

Fotó: Nagy Lajos

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva