Krausz Andrea, Mészáros Annarózsa | 2023.11.30. 08:00
Korcsolyázás a Balatonnál – itt vannak a jégpályák a tó körül
Számos régi és új helyszínen lehet majd korcsolyázni a Balaton környékén a 2023/2024-es téli szezonban. Idén nem nyit ki Balatonlellén a BL YachtClub pályája, és nem lesz korcsolyázási lehetőség a balatonakarattyai Nekem a Balaton mellett. Viszont összeszedtünk egy csomó helyszínt, ahol vígan csúszhatsz a szabad ég alatti műjégpályákon.

Balatonboglár

Fotó: Böröczky Bulcsú

 

December 1-jén nyílik meg a Balaton legszebb fekvésű műjégpályája a balatonboglári kikötő parkolójában. A hokimeccsekre is alkalmas, 700 négyzetméteres jégpálya mellett lévő Boglárka Bisztró területén

üzemel majd a korcsolyakölcsönző, ahol 27-estől egészen a 47-esig mindenféle méret megtalálható lesz.

Büfé, melegedő, mosdó teszi kellemessé a hideg sportág minden pillanatát. Ráadásul hétvégenként jégdiszkóba várják a kezdő és haladó korisokat. Ezen kívül még számos programot terveznek, melyekről a Jégre mindenki! Facebook oldalon tájékozódhatsz.

Felnőtt belépőjegy: 2000 Ft

Gyermek (6 év alatti): 1500 Ft

Korcsolyabérlés: 1500 Ft

Siófok

Siófokon új helyszínre, a Nagystrandra költözik a jégpálya
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Siófokon új helyszínen várják a csúszni vágyókat. A 2023-2024-es téli szezonban a Nagystrandon (Siófok, Petőfi stny. 3.) nyitják meg a korcsolyapályát, tehát itt is közvetlenül a Balaton-partján élvezhetjük a siklást. (Eddig a siófoki hajóállomáson volt felépítve.) Előzetes információk szerint a palánkos, 350 négyzetméternyi alapterületű pálya 90 m²-nyi jégfolyosóval bővül, és december 15-től jövő február 4-ig várja a téli sport szerelmeseit. A pálya mellett öltöző, kölcsönző és büfé is a rendelkezésünkre áll.

Tervezett nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 9:00 – 20:00

Szombaton, vasárnap, és ünnepnapokon: 10:00 – 21:00

További információk hamarosan!

Balatonfüred

Hatalmas móka lesz Balatonfüreden korizni egy kilométer hosszan
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Balatonfüreden december 1-jétől egy különleges pálya létrejöttének lehetünk részesei. Az eddig ismert Zákonyi utcai jégpálya megnyitása után hamarosan egy három jégpályát összekötő jégfolyó is kiépül. A Vitorlás téren, valamint a Tagore sétány mellett kialakított jégpályákkal együtt egy kilométeres korcsolyázási élmény vár ránk, ahol a fapalánkokkal védett jégfolyosó lehetővé teszi az oda-vissza csúszkálást. Jéghokihálók, jégtekeszettek és korcsolyázást segítő állatfigurák is rendelkezésre állnak. A helyszínen büfé, melegedő, kölcsönző és értékmegőrző szekrények is várják a korizókat.

Tervezett korcsolyázási időszakok:

Hétfőtől péntekig:

09:00 – 11:45

13:00 – 15:45

17:00 – 20:00

Szombat:

10:00 – 12:45

14:00 – 16:45

18:00 – 21:00

Vasárnap:

09:00 – 11:45

13:00 – 15:45

17:00 – 20:00

Jegyárak:

Felnőtt: 1600 Ft

Diák/nyugdíjas: 1100 Ft

Gyermek belépő 3 év felett, 14 év alatt: 800 Ft.

A balatonfüredi lakosok számára kedvezményes belépőket kínálnak.

Veszprém

Korcsolya és hófánkozás is vár a Gyárkertben
Fotó: Pexels

 

Téli csodaország nyílik Veszprémben a Gyárkertben. December 8-án avatják a Téli Gyárkertet, amely egészen január 28-ig 5 darab hófánkpályával és egy 30 x 18 méteres jégkorcsolyapályával várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A nyáron koncerthelyszínként szolgáló Gyárkertben most újra megnyitnak a vendéglátóhelyek, zene és családi programok segítik az ünnepre hangolódást. A gyárkertbe a belépés ingyenes lesz, a pályák használatáért fizetni kell.

Részletek hamarosan!

 

Keszthely

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A jégpálya, mint minden évben ismét megnyitja kapuit az Energia téren. 2023. december 15. és 2024. január 15. között üzemel, de igény és kedvező időjárás esetén ez meghosszabbodhat a nyitvatartás. Az eddigiekhez hasonlóan a pálya ingyenes lesz, csak a korcsolyabérlést kell fizetni.

Salföld

Új pálya nyílik Salföldön
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A festői Káli-medencében, Salföldön egy különleges téli élmény vár: a Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ korcsolyapályája. Advent első vasárnapjától, december 3-ától déltől csúszkálhatsz a jégen, miközben élvezheted a téli finomságokat: forralt bor, forró csoki és puncs kínálata mellett az étterem ünnepi fogásaival kápráztat el. A gyönyörű épületegyüttes galériájában egy adventi kiállítás is helyet kap, így a korcsolyázás mellett kultúrával is gazdagodhatsz. Korcsolyabérlési lehetőség is biztosított, hogy senki se maradjon ki a téli örömökből.

Nyitvatartás:

Csütörtöktől hétfőig 12.00 – 20.00

Kedden és szerdán csak 20 fő feletti csoportoknak, előzetes bejelentkezéssel.

Jegyek:

Gyermek: 1500 Ft

Felnőtt: 2000 Ft

Családi (2 felnőtt + 1 vagy 2 gyermek): 4000 Ft

Korcsolyabérlés: 2000 Ft (Letét: 1000 Ft)

Szigliget

A távolban megcsillan a Balaton
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

A szigligeti vár tövében található Várudvarból lenyűgöző panoráma nyílik, ahol nemsokára egy igazi téli élményben lehet részünk. A korcsolyapálya december 9-e körül várja a látogatókat. A helyszínen büfé és korcsolyabérlési lehetőség is lesz, részletek hamarosan!

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva