csupasport.hu | 2023.05.06. 09:00
Mihalik Norbert fantasztikus idővel nyerte az Ultrabalatont!
Új pályacsúcs született, volt csapat, amelyet ki kellett zárni, a hétvégén pedig jön az igazi nagyüzem a Balatonnál.

Péntek reggel 7 órakor rajtolt az egyéni mezőnye, majd nem sokkal később a párosok, illetve a három- és négyfős csapatok is elindultak. Bár a szervezők előzetesen többször is figyelmeztettek mindenkit a szabályok betartására, volt olyan négyfős csapat, amelyet ki kellett zárni, mert az egyik futó – tételezzük fel: figyelmetlenségből – a piros lámpa és a leengedett sorompó ellenére átment a vasúti átjárón.

A „királykategória” természetesen az egyéni verseny, amelyben a 211 kilométeres táv első harmadát az olasz Marco Visintini bírta a legjobban. Az 1976-os születésű futó már számos versenyen állhatott a dobogón, az idei esztendőben a 12 órás velencei ultramaratont megnyerte, tavaly pedig ugyanott a 24 órás versenyen végzett az élen, de rövidebb távon is gyors, a Gran Sasso 50 kilométeres versenyét is behúzta.

Visintini mögött sokáig minimális, egy-két perces hátrányban futott Mihalik Norbert, majd idővel át is vette a vezetést. A 41 éves sportoló Angliában él, ott indult számos versenyen, remek eredményekkel. Tíz éve kezdte a futást, megjárta már a Spartathlont és a 24 órás Európa-bajnokságot is, 2017-ben pedig legjobb magyarként harmadik lett az Ultrabalatonon.

Nos, most már korán látszott, hogy ezúttal a harmadiknál legalább egy, de inkább két hellyel feljebb lép, hiszen az olasz vetélytárstól fokozatosan húzott el, a bronzérmes pozícióban futó Beda Szabolccsal szemben pedig már féltávnál is 85 perc volt az előnye. A végére az egyetlen ellenfele a pályacsúcs maradt: tavaly Bódis Tamás 16:34:28 órával győzött, Mihalik ideje pedig 16:27:54, azaz végül az új rekord is összejött.

 

 

Mihalik célba érkezésekor a női versenyben Maráz Zsuzsanna vezetett.

Megállás nincs az Ub-n, a nagyobb létszámú együttesek versenye szombaton és vasárnap lesz, akkor mintegy húszezren futnak majd a Balaton mellett, így a Nemzeti Sport-Csupasport csapata is.

 

 

Fotó és szöveg: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva