likeBalaton.hu | 2023.06.28. 15:00
Minden, amit tudni kell az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról
Az idei nyár nagy eseménye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, hamarosan kezdetét veszi. Július 6-án több mint hatszáz hajó és körülbelül háromezer sportoló veszi be a balatoni versenytávot Balatonfüredről kiindulva.

A hajók és a legénység számára van néhány kötelező teendő, melyekről az alábbiakban olvashattok.

Hajóregisztráció

Minden olyan hajót, amellyel a versenyen indulni kívánnak, regisztrálni kell az MVSZ VIHAR rendszerében. Azoknak a hajóknak, amelyeket még nem regisztráltak, az MVSZ munkatársai készítettek egy tutorialt, ami segítségünkre lehet. A regisztráció határideje 2023. június 30., 20:00.

Sportorvosi engedély

A versenyzőknek előírás a sportorvosi engedély megléte. Amennyiben nem vagyunk biztosak a sportorvosi engedélyünk érvényességében, van lehetőségünk az OSEI online felületen ellenőrizni. A verseny előtt, július 5-én a Tagore Medical Centerben helyszíni sportorvosi vizsgálatra is lesz lehetőség.

Rajtengedély

Azoknak a személyeknek is lehetőségük van versenyezni, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, de ennek szigorú szabályai vannak. A hajólevélben szereplő maximális létszámot nem szabad túllépni, és a hajón kell lennie előre meghatározott számú versenyengedéllyel rendelkező személynek is.
Az is fontos, hogy a legénység létszáma ne haladja meg a hajólevélben szereplő maximális létszámot.

A rajtengedély megszerzésének is vannak kritériumai.

  • 2023. december 31-ig betöltött 17. életév,
  • a versenyhajó felelős személyének befogadó nyilatkozata (sablon)
  • a rajtengedélyes sportoló nevére kiállított, a versenyzést engedélyező orvosi igazolás,
  • a rajtengedélyes sportoló írásos nyilatkozata a versenyre vonatkozó minden szabályozás betartásáról.

Nevezés

Az előzetes nevezést az érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak az MVSZ VIHAR rendszerében kell leadniuk. A külföldi állampolgárok a hunsail@hunsail.hu e-mail címre küldhetik a kitöltött nevezési űrlapot. Személyesen nevezni 2023. július 5-én 11 és 20 óra között lehet a LUA Event’s helyszínen.

Különleges póló

Az idei év különlegessége egy exkluzív Nautica póló, amely minden induló jutalma lesz. A pólók a Dockyard üzleteiben és a webshopban is elérhetők lesznek, így a versenyre látogatók is megvásárolhatják őket.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva