2020.01.26. 12:00
Négy alkalmas borszakkör indul Balatonfüreden
Ha valaki állt már tanácstalanul a boltok boros polcai előtt azon gondolkodva, vajon melyik fog illeni a vacsorához, ha hazaérve csak tippelni tudott, hogy melyik pohárba kell tölteni, vagy csak mindig is szerette volna tudni, hogyan kell bort kóstolni, akkor biztosan el tudja képzelni, miről is fog szólni a Füredi Borszakkör a Zelnában.

A Zelna Borbár és Vinotéka tavaly nyáron nyitott Balatonfüreden, a Zákonyi Ferenc utca megújuló részén. A Zelna Borászat első, saját borbárjában kap helyet a Füredi Borszakkör, ahol nem csak fogyaszthatjuk a jobbnál-jobb tételeket, de hasznos tudást is szerezhetünk róluk.

A füredi Zelna Borbár és Vinotéka (Fotó: Zelna Borászat)

A szakköri foglalkozásokkal egy olyan kóstolósorozat indul, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig áshatunk. A cél, hogy jó hangulatban sok érdekes információt, a mindennapokban is hasznosítható tudást szerezzünk, a szakmai kliséket messzire kerülve.

Borokat kóstolhatunk – alkalmanként legalább hatot –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogyan tudjuk megkülönböztetni a fajtákat, vagy épp hogyan készül a pezsgő.

(Fotó: Zelna Borászat)

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal lesz Borszakkör, ahol 2-3 órában egy-egy érdekes témát járnak körbe a résztvevőkkel.

Február 12-én az első alkalom témája a Kóstolj bele!, ahol elsősorban arról lesz szó, hogyan lehet eldönteni, hogy egy bor jó vagy sem?
Február 26-án az Ismerem a fajtád témakörét járják körbe, megismerkedve a jellegzetes illat- és ízjegyekkel, amik segítenek felismerni a bor fajtáját.
Március 11-e témája – mi más? – , mint a Balaton – ahol a rizling az úr. Ezen az alkalmon a környék változatos termőhelyeiről és azok borairól lesz szó, kiemelve az olaszrizlinget.
Végül március 26-án, egy csütörtöki napon kerül sor az utolsó foglalkozásra Hadd pukkanjon! címmel, amelyen a pezsgő, a habzóbor és a gyögyözőborról lesz szó.

A borszakköri alkalmakra külön-külön is lehet menni, de akit minden boros témakör érdekel, akár bérletet is válthat mind a négy alkalomra.

Különleges és üdítő programot ígér mindegyik alkalom, ahol nem csupán belekóstolhatunk a finom szőlőnedűkbe, de számos hasznos információt is megtudhatunk róluk. Borbolondoknak szinte kötelező.

Nyitókép: Zelna Borászat

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva