likeBalaton.hu | 2021.07.28. 10:00
Négy napon át ingyenes operaelőadások lesznek az OperaFüreden
A Magyar Állami Operaház művészei Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várják a közönséget.

A 196. Anna-bál alkalmából énekkari koncert, operagála és operamozi is szerepel az Opera kínálatában, míg a bál nyitótáncait ezúttal is a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják be.

Az Opera Énekkara csütörtökön mutatja be gazdag műsorát

Népszerű kórustételek hangoznak el Donizetti, Erkel, Goldmark, Johann Strauss, Gershwin, Szörényi Levente és Bródy János, valamint Gyöngyösi Levente műveiből, köztük A denevér, Az ezred lánya, a Hunyadi László, az István, a király, A Mester és Margarita, a Porgy és Bess, valamint a Sába királynője részletei. Az együttesből, amelyet Csiki Gábor karigazgató dirigál, szólót énekel Aronescu Norbert, Bagosi Orsolya, Forgács Péter, Haris Nadin, Irlanda Gergely, Kádár Ágota, Matyó Márió, Mitrasca Rebeka-Asztrid, Pap Nikoletta, Salamon Emőke és Somogyi Balázs, zongorán Szirtes Katalin működik közre.

A pénteki operagála programja

Bizet, Charpentier, Erkel, Offenbach, Rimszkij-Korszakov és Johann Strauss műveiből ad elő részleteket a Magyar Állami Operaház Zenekara. A Carmen, A denevér, a Hoffmann meséi, a Hunyadi László, Louise és a Szadko című operák részleteit Kapi Zsuzsanna, Mester Viktória, Miksch Adrienn, Palerdi András és Pataky Dániel adja elő, az Opera Zenekart Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli, az est házigazdája Ókovács Szilveszter főigazgató lesz.

Érdekelnek Balatonfüred látnivalói? Itt összegyűjtöttük őket.

Szombat este Huszka Jenő Anna-báli keringőjét balettozzák

Szombat este az Anna Grand Hotel díszkertjében a hagyományoknak megfelelően a 196. Anna-bál nyitótánca is Erkel Palotása lesz a Hunyadi László című operából. Ezt és Huszka Jenő Anna-báli keringőjét a Magyar Nemzeti Balett művészei – Hagyna Rita, Kelemen Ágnes, Krupp Anna, Pisla Artemisz, Pesel Anita Tiffany, Rohonczi Viktória Barbara, Sawatzki Aglaja, Szelényi Dóra, Bäckström Mattheus, Bernardi Federico, Darab Dénes, Gonzalez-Perez Victor, Guerra Yago, Molnár Dávid, Rónai András és Szegő András – Rujsz Edit koreográfiájára mutatják be.

Balatonfüred, 2019. július 28.
A Magyar Állami Operaház balettművészei palotást adnak elõ a 194. Anna-bál nyitányában a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2019. július 27-én.
MTI/Vasvári Tamás

Vasárnap az OperaMozi ingyenes vetítése zárja az OperaFüred programját

Vasárnap az OperaMozi ingyenes vetítése zárja az OperaFüred programját a Gyógy téren. Ez alkalommal az Opera legfrissebb produkciója, az évad utolsó bemutatójaként színpadra állított Figaro3 szerepel a műsoron, amely Beaumarchais Figaro-trilógiájának Rossini, Mozart és Milhaud szerezte operaváltozataiból, Litkai Gergely humorista, Dömötör András rendező és Bíró Bence dramaturg, valamint Cser Ádám karmester együttműködésével hozott létre sajátos és szórakoztató operamixet az Almaviva család titkairól. Az előadás főbb szerepeit a felvételen Tarjányi Tamás, Sztankay Orsolya, Rudolf Péter, Cser Krisztián, Szegedi Csaba, Fodor Gabriella, Szemere Zita, Kálnay Zsófia, Cseh Antal és Süle Dalma alakítják. A vetítés esőhelyszíne a balatonfüredi Szívkórház Esterházy-terme.

A csaknem 200 éves múltra visszatekintő Anna-bált kísérő Anna Fesztivál eseménysorozatába Balatonfüred Város Önkormányzatának jóvoltából 2012 óta kapcsolódnak be a Magyar Állami Operaház ingyenes hangversenyei.

Az Anna-bál kísérőrendezvénye a prímásverseny is.

Balatonfüred, 2018. július 22.
Roby Lakatos hegedűvirtuóz koncertet ad a 193. Anna-bál közönségének a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében 2018. július 22-én.
MTI Fotó: Mónus Márton

Nyitókép: Balatonfüred, 2019. július 28.
A 194. Anna-bál vendégei táncolnak a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2019. július 27-én.
MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva