Kovács Erika/veol.hu | 2022.12.31. 11:00
Örömünnep a Balatonnál: lehet fagyizni Füreden
Kinyitott Balatonfüreden a két ünnep között a Füredi korzó fagyizó, ahol a Szőke zserbót, az év fagylaltját készítették el Magyarországon nyáron. Ezúttal a tél hangulatához, illatához és fűszereihez illő finomságokkal rukkolnak ki, és már a nyitónapon sorok kígyóztak a pultnál. Többen hűtőtáskával érkeztek, hogy nagyobb adagot vigyenek el kedvenc édességükből.

Rengetegen sétálnak Balatonfüreden a két ünnep között a ragyogó napfényben, a kellemes időben, ezt lehet látni naponta a városban.
Az embereket nagy boldogsággal töltötte el és jókedvre derítette, hogy kinyitott az egyik fagylaltozó, erről győződtünk meg, amikor megszólítottuk őket. Arról beszéltek, hogy kezükben egy finomsággal teli tölcsérrel sétálni a Balatonnál igazán egyedi és különleges élményt jelent számukra. A fagyizóban ráadásul életre keltették a tél ízeit, így van például narancsos mák, mézeskalács, diós gesztenye ízű édesség, illetve sós karamell és Szőke zserbóból készült fagylalttorta. Ünnepi hangulatú a saját készítésű drazsé, a mézeskalácsos kesudió és a forralt boros mazsola.

Dobó Norbert tulajdonos: Úgy döntöttünk, meglepjük az embereket egy különleges élménnyel itt, a téli Balatonnál
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

— Úgy döntöttünk, meglepjük az embereket egy különleges élménnyel itt, a téli Balatonnál. Miért ne tartozhatna a télhez egy jó fagylaltozás is? — érvelt a nyitás mellett Dobó Norbert tulajdonos az elegáns, ünnepi díszbe öltöztetett üzletnél.
Gondoltak azokra is, akiknek passziója a fagylaltozás, így van lehetőségük arra, hogy elvigyenek magukkal kedvenc édességükből. Többen ugyanis a náluk készült fagylaltért jönnek az év más időszakában is Balatonfüredre. Az is a nyitás mellett szólt, hogy az egész évben alkalmazott dolgozók ismét készíthessenek édességeket.

Télen fagyizni? Ez egy igazi örömünnep! – mondta jókedvűen Kugler Péter, aki feleségével, Ritával és kislányával, Kálával jött el a különleges élményért Füredre
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

— Boldogok vagyunk, hogy télen is lehet fagyizni a Balatonnál, ez egy igazi örömünnep! — így beszélt jókedvűen Kugler Péter, aki feleségével, Ritával és kislányával, Kálával együtt azért jött a balatoni városba, hogy séta közben elfogyasszanak egy finom édességet.

 

Szilágyi Bars és Fanni szerint nagyot dobott a hangulaton, hogy télen is lehet fagylaltozni Balatonfüreden
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

— Nagy fagyizók vagyunk, úgyhogy örömmel jöttünk ide — jegyezte meg Szilágyi Bars és Fanni. A fiatalok szerint nagyot dobott a hangulaton, hogy télen is lehet fagylaltozni Balatonfüreden. Arról nem is szólva, hogy a tél íze, illata kerül a tölcsérekbe. — Ez a mákos, narancsos mindenmentes fagyi az, amire télen vágytam — fogalmazott jókedvűen Fanni.

 

Egy család a napfényes sétányon élvezte a fagylaltozást, amikor megszólítottuk őket. Hulala János, valamint testvére, Homoki Krisztina, a nő férje, Homoki Sándor a kisfiukkal, Kornéllal Márkóról jöttek el, hogy kezükben fagyival gyönyörködjenek Balatonfüred és a tó szépségében. Azt mondták, valójában a gyermek kedvéért jöttek el az édességért, de a téli fagyizás a felnőtteket is lenyűgözte.

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Magyar Cukrász Ipartestület

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva