2020.02.10. 10:00
Szerelmes Füred - Futóverseny Valentin-nap hétvégéjén
Izgalmas futást rendeznek Balatonfüreden a Valentin-nap hétvégéjén, mely garantáltan emlékezetessé teszi a szerelmes pároknak az év egyik legromantikusabb időszakát!

A Szerelmes Füred rendezvény 2016-ban került először megrendezésre, akkor még csak kulturális programokkal. Az azt követő évben futóversennyel is bővült, melyet Kovács Koko István olimpia- és világbajnok nyert meg párjával, Garami Katával, akik ebben az évben is rajthoz állnak, csak úgy, mint a 2018-2019-es győztes pár, Szabó Tünde és Barna Tamás. A Szerelmes Füred azóta nemcsak országos hírű versennyé nőtte ki magát, de évről évre külföldről is érkeznek résztvevők.

A Szerelmes Füred eredetileg egy olyan páros futóverseny volt, ahol a szerelmespárok alkotnak egy csapatot: előbb a fiúk teljesítik a kijelölt távot, majd a váltást követően a lányok futnak a célig, ahol a fiúk várják őket egy rózsaszállal.

Tavaly több százan álltak rajthoz a Szerelmes Füred elnevezésű futóeseményen (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

 

Ám a Szerelmes Füred már nem csak pároknak szól, hiszen a szervezők gondoltak azokra is, akik párral nem rendelkeznek, de szívesen vennének részt egy ilyen jó hangulatú és különleges rendezvényen. Őket várja a „Szerelemről szó sem volt” szingli futam a Classic páros váltó előtt.
A tavalyi évben a páros és párkereső (szingli) futam mellett közkívánatra egyéni futamot is indítottak. Hiszen többen jelezték, hogy szeretnének részt venni ezen a romantikus futáson, de a párjuk nem fut, ám szívesen eltöltené velük a Valentin-nap hétvégéjét Balatonfüreden és szurkolna vasárnap a versenyen. Ugyanakkor a párok futó fele nem érezné jól magát, ha a szingli futamban kellene indulnia. Így 2020-ban az V. Szerelmes Füred utcai futóversenyen ismét lesz egyéni futam is “páratlan” futóknak, akik bár páratlanok, mégsem szinglik.

2020-ban két újdonság is lesz a futók számára: azoknak a pároknak, akik szeretnék együtt leküzdeni a távot (tehát nem váltóban), meghirdették az „Együtt futunk” kategóriát, melyben „kéz a kézben”, sőt összekötve futnak majd. Ebben a versenyszámban a gyerekek is együtt futhatnak a szüleikkel! Még egy újdonság, hogy 2020-ban már félmaraton távra is nevezhettek a futók, mely igazán népszerű lett a magyar futótársadalom körében.

2020-ban február 15-én kerül megrendezésre a „Szerelmes Füred” futóverseny, melyre több száz futót várnak az ország minden pontjából. Minden futót célba érkezéskor egyedi befutóéremmel díjaznak. A rendezvény a „Szerelmünk gyümölcse” 600 méteres gyermekfutammal kezdődik 10.30 órakor, majd a felnőtt futamok is elrajtolnak több menetben 11.00 órától.

Nyitókép forrása: Facebook/Szerelmes Füred futóverseny

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva