likeBalaton.hu | 2023.09.29. 18:00
Színes programokkal adják át a Balatonfüred Kongresszusi Központot
Az ünnepélyes megnyitón balatonfüredi zenészek is fellépnek.

Szeptember 30-án, szombaton tartják a Balatonfüred Kongresszusi Központ ünnepélyes megnyitóját Az egykori Huray utcai piac helyén álló impozáns épület avatásán balatonfüredi művészek lépnek fel.

A megnyitó ünnepségen részt vesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Sforzato Quartett, a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Ferencsik János Zeneiskola kórusa, a Balatonfüred Város Vegyeskara, valamint fellép a Füred Dixieland Band és Gábriel is.

A szeptember 30-án, 15 órakor tartandó ünnepségre a belépés díjtalan. A várható nagy érdeklődésre tekintettel a színházterem mellett a szekciótermeket is megnyitják, amelyekben projektorok segítségével szintén látható lesz a teljes program. A rendezvényre érkezők, az épület alatti mélygarázsban ingyenesen parkolhatnak.

A város legújabb létesítménye turisztikai és gazdasági szempontból is fontos szerepet tölt majd be, koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak ad helyet.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel kéthektáros területen egy

kétszintes, ötezer négyzetméteres multifunkcionális rendezvényközpont épült

melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik.

A 650 férőhelyes, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal ellátott színházterem mellett kiállítóterülettel, különtermekkel illetve mobil falakkal egymástól leválasztható szekciótermekkel rendelkező épület 1200 látogató befogadására képes.

Az épület alatt egy 284 férőhelyes mélygarázst alakítottak ki.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával Balatonfüred önkormányzata 4,57 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a központ megépítésére, amit konzorciumi együttműködésben valósított meg a Magyar Turisztikai Ügynökséggel.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonfured.hu
Nyitókép: Balatonfüred Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva