likeBalaton.hu | 2022.11.28. 16:00
Taroltak a Balaton-felvidék élővilágát bemutató képek
Több mint 300 pályamű érkezett a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország nemrég lezárult közös fotópályázatára, amely a Balaton-felvidék természeti sokszínűségére hívta fel a figyelmet.

A zsűri által odaítélt három fődíj mellett a kezdeményezés szervezői négy különdíjat is kiosztottak a verseny ünnepélyes díjátadóján. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával megvalósított pályázat legjobb fotóit egy kiállítás keretében idén télen több helyszínen is megtekintheti a nagyközönség Balatonfüreden.

Bercsi Gábor: Őszi Csobánc

 

Véget ért a „Sokszínű Balaton-felvidék” elnevezésű fotópályázat, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával indított a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat és természetvédelmi program. A közel három hónapos jelentkezési időszak alatt több mint 300 kép érkezett a szervezőkhöz, amelyből rangos szakmai zsűri választotta ki a legjobb három természetfotót.

Micskó Zoltán: Pipacstenger

Az első helyezett Hencz Judit vízi jelenetet ábrázoló ’Kukucs’ című képe lett, a második helyet Ceglédi Ádám rókafivéreket bemutató ’Testvérek’ című fotója szerezte meg, míg a harmadik helyen Borbély Krisztián szintén vizes témájú ’Fekete-fehér partfutó’ című képe végzett. A nyertesek 100 000-től 300 000 forintig terjedő pénzdíjazásban, valamint értékes ajándékcsomagban részesültek.

Hencz Judit: Kukucs

A pályázatot elbíráló szakmai zsűrit olyan szakemberek képviselték mint Máté Bence, Keleti Éva, Potyó Imre, ifj. Vitray Tamás, Suhayda László, Szilágyi Attila és Tóth Zsolt Marcell.

Ceglédi Ádám, Hencz Judit, Borbély Krisztián

A verseny ünnepélyes díjátadóján az erős mezőnyre való tekintettel négy különdíjat is kiosztottak: a Varázslatos Magyarország portfólió különdíját Orbán Péter és Micskó Zoltán kapták, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíjával Bercsi Gábor gazdagodott, míg a Szentkirályi Magyarország Kft. különdíját Kiss Andrea vihette haza.

Borbély Krisztián: Fekete-fehér partfutó

A díjátadó részeként kiállítás nyílt a pályázatra benyújtott legjobb fotókból, amelyet az érdeklődők november 27-ig a balatonfüredi Vitorlás Étteremben, ezt követően, november 28-tól pedig az Arácsi Népházban tekinthetnek meg. A tárlatban szereplő negyven kép a természetfotósok egyedi szemszögéből mutatja be a tájegység rendkívül gazdag élővilágát és lélegzetelállító természeti sokszínűségét.

Bercsi Gábor, Kiss Andrea, Orbán Péter, Micskó Zoltán

— Hatalmas öröm volt látni, hogy milyen sok természetfotóst megmozgatott a pályázat témája. A képek hitelesen adják vissza azt a természeti sokszínűséget, amelynek védelme számunkra is kiemelt jelentőséggel bír. Bízunk benne, hogy a közös fotópályázattal hagyományt teremthetünk, hogy minél többekkel megismertethessük a Balaton-felvidék csodáit — tette hozzá Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója, a Lenergy Magyarország Kft. tulajdonosa.

A Theodora és a Varázslatos Magyarország hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai munkáját, amelyet a nemzeti park természeti értékeinek megőrzéséért folytatnak. A három szervezet közös küldetésként tekint a Balaton-felvidék természeti kincseinek megóvására, a térség népszerűsítésére, valamint a sokszínű élővilág bemutatására, amelynek fontos állomásaként szolgált az együttműködés.

— A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságaként egyik fő feladatunk a biológiai sokféleség megőrzése, ezért szívesen csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely szintén ezt a nemes célt kívánja beteljesíteni. Bízunk abban, hogy a lenyűgöző, életszerű, vagy akár szívmelengető fotókat látva minél többen elmélyülnek a Balaton-felvidék élővilágának felfedezésében, és egyre növekvő tisztelettel fordulnak a páratlan természeti értékeink felé — mondta Puskás Zoltán, a Balaton-felvidék Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Micskó Zoltán: Pipacstenger

 

Orbán Péter: Téltakaró

 

Kiss Andrea: Ürge muzsika

 

 

Ceglédi Ádám: Testvérek

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Orbán Péter

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva