Góz Lilla/sonline.hu | 2022.11.16. 16:00
Különdíjasok lettek az ölelkező rókakölykök
A Varázslatos Magyarország legszebb természetfotója különdíjában részesült Ceglédi Ádám, aki egy balatoni rókakölyköt kapott lencsevégre, közel négyezer alkotás közül választották ki fotóját, amelyet a Magyar Természettudományi Múzeumban lehet megtekinteni, majd az ország több pontjára is elviszik a nyertes fotókat.

Több mint tíz évvel ezelőtt vett a kezébe fényképezőgépet Ceglédi Ádám. Vonzalma a fotózás iránt azóta sem változott. — Szüleim azt nevelték belém, hogy minden állatot, növényt tisztelni kell és általános iskolában erősödött bennem a természet szeretete — mesélte a Pécsett jogásznak tanuló fiatal. Képes akár órákat is várni hóban, esőben a lesállásban a legjobb pillanatot keresve.

 

– Egy jó kép készítéséhez rengeteg türelem és kitartás kell, előfordul, hogy egy megfelelő pillanatért hónapokat vagy éveket kell várni és nem elég tudni a fényképezőgép beállításait, ismerni kell az állatok tulajdonságait, mozgásait és reakcióit — mondta el a fiatal fotós.

Fotó: Ceglédi Ádám

A nívós versenyen nem először indult. 2020-ban Alkonyati fényekben című nádirigó-sziluettje különdíjat, Őzvágta elnevezésű fekete-fehér fotója harmadik helyezést ért el az Év Természetfotósa pályázaton. Tavaly a 100 legjobb közé válogatták fotóját. Idén ölelkező rókakölykökről készített fényképpel indult a versenyen. — Ismertem egy Balaton közeli területet, ahol kotorékok vannak és ott sikerült néhány méterről lencsevégre kapni a kölyökrókákat, az öt kicsi közül egyikük nagyon barátságos volt, még az objektívemet is megszaglászta — mondta el a fiatal természetfotós. A közelmúltban sikerült új felszerelést vásárolnia, amelyekkel másodpercenként harminc képet tud készíteni és az objektív segítségével távolabb is tud fotózni. Tervezi, hogy több videót is készít az állatokról. Miután megszerzi a jogi diplomát szeretne a környezet-és természetvédelmi jogterületen elhelyezkedni.

 

Nézd meg a cuki rókakölyköket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Czeglédi Ádám

 

 

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva