MW | 2023.08.16. 18:00
Új kezekben Koós János balatoni hajója
Egy korszak lezárult.

Új tulajdonosa van a Koóstoló nevű legendás vitorlásnak, melyet a 2019-ben elhunyt ikonikus énekes, Koós János építtetett magának. Az új tulajdonos megőrzi a jövő nemzedékeinek a zenész emlékét .

A legendás hajónak pont olyan színes élettörténete van, mint amilyet az egykori gazdája tudhatott magáénak. Koós János gyermekkora óta a víz szerelmese volt, az élete során három saját hajóra tett szert, az utolsó volt a Koóstoló. Ezen a hajón hírességek egész sora utazott: Bajor Imre, Aradszky László, Hofi vagy épp Szerednyei Béla voltak az állandó vendégei. A boldog hajósidőknek 2019 március 2-álett vége, Koós János halálával. A hajó hagyaték tárgyát képezte, így Koós Rékára, az énekes lányára szállt. A színésznő életének egészen pici gyermekkora óta volt része a Koóstoló, itt tanult meg úszni, itt töltötte a nyarakat, sőt a lánya Rozi is itt ismerte meg a balatoni élet legszebb pillanatait. A színésznőnek azonban nehéz döntést kellett hoznia, sajnos meg kellett válnia a vitorlástól.

Koós Réka mindössze annyit nyilatkozott a Borsnak – Igen, gazdát cserélt a hajó. Elbúcsúztunk tőle.

Forrás: borsonline.hu

A Bors információi szerint egy olyan személy vette meg a vitorlást, aki tisztában van a jármű előéletével, aki tudja, hogy ez a hajó nem csak faanyag és vitorla, hiszen minden négyzetcentijébe beleivódott Koós János örökvidám szellemisége.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva