Szaniszló Hajnalka | 2022.12.26. 08:00
Sztárok, akik már nincsenek köztünk 1. – Jimmy, Koós, Kóbor balatoni emlékei
A szeretet ünnepe alkalmával olyan sztárok balatoni emlékeikből válogattunk, akik már nincsenek közöttünk.

A Sztárok, akik már nincsenek köztünk-sorozat első részében Zámbó Jimmy, Koós János, Kóbor János, Berki Krisztián és Benkő László balatoni emlékeit idézzük fel. A sorozat második részével hamarosan jelentkezünk.

Koós János Balatonakarattyán bulizott Zalatnay Saroltával és Hofi Gézával

– Kedves barátnőmé volt a Villa Rosa Balatonakarattyánál. Ott buliztunk, előfordult, hogy a füvön aludtunk, és reggel már a Balatonban fürödtünk. Régebben Siófokon volt a turnék központi szállása, s egymás melletti házakban laktunk mindannyian: Harangozó Teri, Kovács Kati, Koós János, Hofi Géza, Angyal János, Zorán, Solymos Tóni, Aradszky Laci, Dévényi Tibor. Gondolhatod, milyen galeri volt ez! Megjelentünk az utcán Siófokon, és megállt a forgalom – idézte fel nevetve a régi balatoni nyarak emlékét Zalatnay Sarolta.

Zalatnay Cini és Koós János a Balatonnál Fotó: Zalatnay Sarolta privát

Zalatnay Cini és Koós János a Balatonnál
Fotó: Zalatnay Sarolta privát

 

Berki Krisztián vízimentőként dolgozott a Balatonnál a halála előtt

2021. nyarán Berki Krisztián Badacsonyban teljesített vízimentői szolgálatot. A tragikus hirtelenséggel elhunyt celeb hivatásos vízimentő volt, s azon a nyáron többek életét mentette meg a strandon. Kizárólag a likeBalaton.hu oldalának juttatta el exkluzív videóját. Különösen szomorú ez annak tükrében, hogy hogyan halt meg. Életeket mentett, de a sajátját nem tudta megmenteni. Népszerűsítette a vízimentést a Balaton körül és azt is elmesélte az egyik interjúnkban, hogy hogyan veszítette el a szüzességét, szintén a Balatonnál.

Berki Krisztián ma életet mentett és a vízimentést népszerűsíti Badacsonyban Fotó: Berki Krisztián privát

Berki Krisztián 2021 nyarán életet mentett és a vízimentést népszerűsíti Badacsonyban
Fotó: Berki Krisztián privát

 

Zámbó Jimmy 1988-ban balatoni fellépésével robbant be a köztudatba

– Ebben az évben lépett fel a Interpop Fesztiválon Zámbó Jimmy. A tehetségkutató fesztivál meghozta számára az átütő sikert. A Valahol bús dal szól című dalával megnyerte a fesztivált, méghozzá mind az előadói, mind pedig a szerzőnek járó díjat bezsebelte. Ezen a fesztiválon olyan nevek léptek fel, mint a Napoleon Boulvard, Hevesi Tamás, Zoltán Erika vagy Keresztes Ildikó – adta hírül a Vasárnapi Hírek 1988. január 6-i száma.

 

Kóbor János 20 forinttal a zsebében, stoppal indult a Balatonhoz

Az Omega legendás énekesével a halála előtt, a 2020-as balatonlellei Best Of Omega-koncert kapcsán beszélgettünk és persze a balatoni emlékek is szóba kerültek. Mecky imádta a tavat és a vitorlázást és – ahogyan ő fogalmazott – nála akkor már hetven éve tartott a balatoni szezon.

– Ezt nem lehet visszaadni. Már a vonaton elkezdődött az élmény, amikor elindultunk. 10-20 forinttal a zsebünkben, amit be kellett osztani egy hétre. Vadkempingeztünk, autóstoppoltunk, igazi jó magyar kajákat ettünk, a nagyszülők nyaralóiban buliztunk, éjszakai vitorlázásra mentünk és gitároztunk a vízen – révedezett Kóbor János a beszélgetésünk alkalmával.

Fotó: Kóbor János családi archívum

 

Benkő László kevéssel halála előtt idézte fel a régi idők balatoni turnéinak hangulatát

– Sokszor van olyan, hogy ugyanott játszunk, de közben a hely átalakult, már nem olyan, mint amit megszoktunk. Sokban más a technikai, zenei és egyéb elvárás is a közönség részéről. A balatoni turnék korábban úgy mentek, hogy lényegében körbejártuk a tavat. Akkora volt az érdeklődés, hogy egymástól harminc–negyven kilométer távolságban lévő városokban mindenhol megteltek a szabadtéri színpadok és a művelődési házak, és jöttek a keleti blokk országaiból is sokan. Kezdtünk Siófokon, három-négy-öt előadást adtunk Keszthelyig a déli parton, s amikor visszaértünk Siófokra, már egészen más közönséget találtunk ott. Mára ez megváltozott – emlékezett Benkő László, az Omega Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas billentyűse a régi balatoni nyarakra.

Fotó: veol.hu

A sztárok, akik már nincsenek köztünk-sorozat második részével hamarosan jövünk.

 

Nyitókép: Youtube

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva