likebalaton.hu | 2021.06.09. 07:00
Utazz nyáron a Balatonnál retró vonatokkal
Július 9-11. és augusztus 6-8. között utazhatunk a Balatonnál a retró mozdonyokkal és kocsikkal.

A korábbi évekhez hasonló, nagyszabású balatoni retró hétvégék időpontja idén: július 9-11. és augusztus 6-8. Ezen a két hétvégén az északi part lehető legtöbb vonatán retró mozdonyokat és kocsikat vonultatnak fel, bemutatva a 70-es, 80-as, 90-es évek jellemző összeállításait.

A program részletes kialakítása folyamatban van, de a tervek szerint idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony. A két szombati napon egy pár expresszvonattal Balatonfüred és Tapolca között, emellett Nohab, Szergej és Púpos mozdonyok közlekedését is tervezik. Budapest és Balatonfüred között a villamosított szakaszon újabb, korábban az északi parton nem látott típusok megjelenésére is lehet számítani.

Még több retró balatoni vonatot nézegetnél? Itt keresgélj!

Nohab Tapolcán
Fotó: Mihály Szilvia

 

Minden információt megtalálsz a balatoni vonatközlekedésről itt.

A retró hétvégékén

több járatban is közlekedik Utasellátó étkezőkocsi, ahol a népszerű, klasszikus ételeket is tartalmazó retró kínálattal készülnek.

A balatoni retró hétvégék a teljes cégcsoport összefogásában valósulnak meg, a MÁV-START és MÁV Rail Tours járművei mellett a tervek szerint idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz is csatlakozik különleges járművekkel. A részletes menetrendeket hamarosan közzéteszik.

Tudj meg többet arról, hogy melyik balatoni vonatokon van még mindig büfékocsi-szolgáltatás.

Nyitókép: Nohab Balatonfüreden
Fotó: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva