veol.hu/Rónai Tamás | 2021.08.24. 13:00
A változó időjárás többször is átírta a Szörf Bajnokság programját
Idén immár 40. alkalommal rendezték meg a mára hagyománnyá váló Szent István Vitorlázónapokat, mely egyben a Magyar Szörf Bajnokság 4. fordulója volt.

A versenyt hatodik alkalommal szervezte meg a Balatonfűzfői Vízisport Centrum. A helyszín pedig a sportegyesület telephelye, a szörfös zagykazetta melletti terület volt.

Bár a szörfözésre kifejezetten alkalmas Fűzfői-öböl kedvelt versenyhelyszín, sajnálatos aktuális ’specialitása’ a túlszaporodott hínár, melynek következtében két hajóosztály indulását törölték a rendezők. A többi hajóosztály versenyzését kevésbé befolyásolta a hínár, bár nekik is okozott némi problémát.

A verseny első napján, a megnyitó és kormányosi értekezlet után a versenyrendezőség egyből halasztást jelzett a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt. A sportolók ezt követően a déli órában kezdhették meg versenyzést, mivel az előrejelzés által beígért gyengébb szél megérkezett. A vízreszállást követően ismét megerősödött a szél, így gyorsan a partra siettek a résztvevők, szerencsére mindenki épségben kiért a vízből.

Várva és bízva a jobb körülményekben, délután ismét vízre szállt a közel 40 induló. Itt már a szélviszonyok is kedvezőbben voltak, amiben két futamot sikerült megrendezni. A szörfösök kimerülten, de elégedetten fogadták a nap végét.

A második napon a meteorológiai előrejelzések folyamatosan erősödő szelet ígértek, így a reggeli esőben halasztással, majd egy óra múlva már a vízreszállás hangjelzésével mentek ki a versenyzők. Mind a Raceboard-nak, mind a Techno 293 szörf osztályoknak négy futam került megrendezésre a forgolódó szélben, ahol a sportolók ismét találkozhattak a Fűzfői-öböl minden jellegzetességével.

A díjátadón a Szörf Szövetség elnökségi tagja Marton András, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője, Szépvölgyi István, a főszponzor (Store13) képviseletében Farkas Ágnes, a Nemzeti Együttműködési Alap megbízott képviselője, és a szervezők nevében Farkas Péter, BVC elnök adtak át a díjakat.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva