Kovács Erika | 2023.11.02. 10:00
Ilyen volt a balatonfűzfői Borzongás Fesztivál
Hatodik alkalommal, ismét több helyszínen szervezték meg a Borzongás fesztivált.

Hátborzongató éjszaka volt Balatonfűzfőn

Hatodik alkalommal, ismét több helyszínen, széles körű összefogással szervezte meg a Borzongás fesztivált Koronczai János elnök vezetésével a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület és Szanyi Szilvia polgármester a településen a napokban.

A rendkívül színes, gazdag programsorozat iránt mindenhol hatalmas tömeg érdeklődött. Rendkívül ötletes, izgalmas és meghökkentő jelmezt viseltek felnőttek és gyerekek egyaránt, de még a házi kedvenceket is alkalomhoz illő maskarába öltöztették. Mindegyik helyszínen sorok kígyóztak a bejutásért, az egész városban különleges hangulat uralkodott. A fesztivál egyik fénypontja volt a különleges revüműsor a Vágfalvi Ottó Művelődési Ház, Könyvtár és Turisztikai Központban, amit ebből az alkalomból Horror Hotelnek neveztek el, ezt az épület falán kivilágítva láthatta is a közönség.

Maskarások mindenhol
Borzongás Fesztivál 2023, Balatonfűzfő
Fotó: veol.hu/Kovács Erika

Színháztermét pedig a fesztivál hangulatához illően rendezték be, ahol hazai és külföldi művészek, köztük artisták, táncosok ragyogó hangulatú, különleges színpadi produkciót mutattak be. A szervezők a fesztiválon rendkívül látványos és színes programokkal várták az embereket, sokan az egész országból ezért a rendezvényért jöttek el. Lehetett látni egyebek mellett boszi örömtáncot, tűzzsonglőr show-t, lepkeszörnyeket. Részt lehetett venni a borzongás túrán és tárlatvezetésen, be lehetett menni az alkalomhoz kialakított labirintusba. Az érdeklődőket a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a helybeli bobpálya támogatásával kisvonat szállította a különféle helyszínek között. Természetesen a kitűnő zene is a fesztivál hangulatához illeszkedett.

Borzongás Fesztivál 2023, Balatonfűzfő
Fotó: veol.hu/Kovács Erika

 

Szanyi Szilvia polgármester azt mondta, noha többen úgy gondolják, de az eseménynek semmi köze a halloweenhez, ők 2017-ben, amikor az első fesztivált megrendezték, mindössze arra gondoltak, hogy együtt legyenek, vidám hangulatban, kellemesen töltsenek el egy délutánt, ami ezúttal is így történt.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu/Kovács Erika

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva