Kovács Erika/veol.hu | 2023.02.09. 16:00
Klímabarát sétaösvényt avattak Balatonfűzfőn
Egy klímabarát, fenntartható, igényes városközponti területet adtak át Balatonfűzfőn, amely még vonzóbbá teszi a várost a helyiek és a vendégek körében.

Az új rész Fűzfőfürdőt a gyárteleppel köti össze.

Lehetőség nyílik sportolásra, egészségmegőrzésre, a szabadidő tartalmas, aktív eltöltésére.

Erdei tornapálya

Az új rész Fűzfőfürdőt a gyárteleppel köti össze. A Gyári és Bajcsy-Zsilinszky utca, valamint a 71-es főút között, továbbá a körforgalom melletti területen tanösvény és öt eszközből álló erdei tornapálya (gerendapálya, egyensúlyozó rönkpálya, fekvőtámaszállvány, nyújtó sporteszköz, kombinált függeszkedő) kapott helyet.
A vízáteresztő murvás gyalogos ösvény 2,5 méter széles és 495 méter hosszú, egyik szakasza (366 méter) a zöldterületeken halad majd át, másik szakasza (129 méter) a körforgalom melletti területeket szeli ketté.

Rovarhotel, méhlegelő

– Még rendezettebb lett a környezet, és Balatonfűzfő új értékei tárultak fel – hangsúlyozta Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő méltatta a természetet előnyösen érintő fejlesztést, mely még vonzóbbá teszi a balatoni települést, és különleges környezetet mutat be a jövő nemzedékének is.

Szanyi Szilvia polgármester elmondta, a beruházás 34 millió forintba került, melynek 60 százaléka kormányzati, illetve a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásából áll, a többit az önkormányzat biztosította. A polgármester kitért egyebek mellett a mozgást érintő eszközökre,

a természeti környezet fennmaradását segítő rovarhotelre, a méhlegelőre, a madárodúkra, amelyeket elhelyeztek.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Nagy Lajos/veol.hu

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva