Kovács Erika/veol.hu | 2022.08.03. 16:10
Színes nyári programkavalkád Balatonfűzfőn
Már 14. alkalommal szervezi meg a Gombócfesztivált a Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület Balatonfűzfőn, a Közösségi ház udvarán augusztus 6-án.

A látogatókat a gasztronómiai különlegességek mellett a szervezők egész napos kulturális programokkal, többek között sztárfellépőkkel várják, mint az Apacuka Zenekar, Peter Sramek, Oszvald Marika és Dévényi Tibor. A fesztivál utcabállal ér véget.

Várnak a veteránautók

Tizenegyedszer szervezi meg a Veterán jármű találkozót a balatonfűzfői Kreitli Ferenc Veterán Autós és Motoros Egyesület, a Sirály sétányon augusztus 7-én alkatrészbörzével, jármű szépségversennyel, játékos vetélkedőkkel, nosztalgiajárattal. Az egész napos programot a Marching Jazz Band koncertje teszi teljessé. Az eseményt Szanyi Szilvia polgármester nyitja meg 10 órakor.

A Tobruki strandra költözik a BalatOn Koncert minifesztivál augusztus 4-7-e között. Az ingyenes programsorozat víziszínpadán, a Tobruki standon ismert előadókat láthatnak a fesztiválozók, mint az Infusion Trió, a The Carbonfools, a Haagen Imre Dalköltők Társasága, a Hősök, Kelemen Kabátban és Pápai Joci. A fesztivál a Buborék Együttes családi koncertjével ér véget vasárnap.

A térzene-programban augusztusra is zenei csemegéket válogattak a szervezők a strandokra, így bemutatkozik Gájer Bálint Voice & Piano formációja, Hajdu Klára és Szakonyi Milán, a KataPult Kamarakórus, Kozma Orsi, Magyar Bori és Kardos Dániel duó. Balatonfűzfőn nem telhet el nyár László Attila nélkül, aki a Föveny strandon ad koncertet augusztus 13-án 20.30 órától.

Éjszakai túra

A Fűzfői Csillagfény Éjszakai Körtúra hagyományait a covid19 – világjárvány megszakította, de augusztus 13-án ismét kellemes délutáni, illetve esti sétával várja a szervező Balatonfűzfőért Alapítvány az érdeklődőket. A túra a Közösségi háztól indul, ahol 17 és 20 óra között lehet regisztrálni és nekivágni a családi programnak.

Az államalapítás alkalmából szentmisével várja a híveket Laposa Norbert atya a Jézus Szíve plébánia templomban augusztus 20-án kilenc órától, a városi ünnepség a szentmise után lesz a mámai templomromnál.

Este a Föveny strandon folytatódik az ünnepi programsorozat. A Bluesberry Minimal, Bebe és Tomi Smith koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Az ünnepi vízjáték és lángshow után Dj Retro-Zé pörgeti a 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereit.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: veol.hu/Penovác Károly

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva