Mihály Szilvia | 2019.03.13. 14:00
Mandulavirágba borult a Becehegy
Mesés panoráma, mandulavirágzás, balatoni borok és nádfedeles házikók. Kell ennél több egy romantikus tavaszi sétához?

Becehegy Balatongyörök szőlőhegye, már a római korban is bortermő vidék volt, ma is szőlőhegyek és borozók várják a kirándulókat.

Fotó: Mihály Szilvia

Becehegy a balatongyöröki Szépkilátó közelében található, érdemes a parkolóból gyalog felsétálnunk a domboldalra. A modernebb nyaralók és lakóházak mellett több XIX. századi műemlék présház és pince található itt, és ide építették a Balaton egyetlen luxusjurta spirit hotelét is.

Fotó: Mihály Szilvia

A környék talán a mandulafa-virágzás idején mutatja legszebb arcát, én személy szerint imádom a tavaszi illatokat, a friss színeket, a kissé még hűvös levegőt. A mandula az egyik első fa, ami virágba borul, vele egyidőben ébrednek a méhek is.

A törékeny, apró mandulavirágoknak alig érezzük az illatát, szinte átsüt rajtuk a napfény, annyira légiesek a szirmai.

A napsütésben már éled a természet, a virágokon méhek, az ágak közt csiripelő madarak, tényleg olyan, mintha egy sziruposan romantikus film díszletébe csöppentem volna. És azt még nem is említettem, hogy alattunk a Balaton öleli körbe a vidéket. Ezerszínű kék háttér, a távolban magasodnak a tanúhegyek.

Fotó: Mihály Szilvia

A becehegyi Szentháromság Római Katolikus Kápolna kiemelkedik a pincék sorából, alatta a rendezett szőlősorok látványa olyan, mintha őriznék a kis templomot. A kápolnában minden évben megrendezik a júniusi szentháromság búcsút, ahol szeretetlakomát, úgynevezett agavét is tartanak a hívek által hozott finomságokból.

Fotó: Mihály Szilvia

Nem véletlenül ihlette meg ez a táj a művészeket, ha tudnék festeni, ecsetet fognék, és kiülnék a domboldalra a vásznammal.

Fotó: Mihály Szilvia

Akár romantikus sétára, akár egy hosszabb túra kiindulópontjaként érdemes felfedezni ezt a csodaszép vidéket, ahonnét szerintem a legszebb a balatoni panoráma.

Nézze meg képeinket:

 

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva