Mészáros Annarózsa | 2024.07.06. 18:28
Súlyosan sérült hattyúfióka életéért küzdenek a Madármentők
A györöki parton találtak rá haldokló állatra.

 

Az unoka – a Tollas Barát Madármentés kollégái így hívják azokat a kishattyúkat, akiknek a szülei megfordultak a mentőállomásukon. Számukra ők többet jelentenek, hiszen a Tollas Barát nélkül ők nem léteznének.

Forrás: Tollas Barát Madármentés

A napokban balatongyöröki Pufi egyik kicsikéjét szedte össze a partról egyik kollégájuk azon a helyen, ahol a hattyúcsalád mindig várja őt. Most is várták a megmentőt, hogy valaki segítsen a picikén.
– Budatétényi állatkórházban kezelik – számol be Kovács Klára a fejleményekről. – A lábán nagyon csúnya, mély, harapott sebek vannak. Ezek leérnek egészen a légzsákjáig. El vannak fertőződve, az izmok át vannak vágva a harapás által. Eléggé rosszul néz ki a dolog, de a doktornőnk megtesz érte mindent és igyekszik a harapásokat kezelni.
Sakál, kutya vagy róka is lehetett a tettes, ami a néhány hónapos fiókát elcsípte a nádasban vagy a parton.
– Ha felépül, megerősödik a családjához visszavinni nem lehet már. Így őszig biztosan nálunk lesz. A természetbe csak akkor engedhetjük vissza, ha teljesen ép lesz a lába, minden életfunkciója megfelelően működik. 3-4 hónap rehabilitációra biztosan szükség lesz, ha egyáltalán túléli ezt az időszakot a fióka – mondja aggódva a madármentő.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Tollas Barát Madármentés
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva