Péter B. Árpád/zaol.hu | 2021.06.02. 12:00
Új bringás szervizpont: ezúttal Balatongyörökön
A gyorsjavításokhoz minden eszközzel felszerelt állomást a a csónakkikötő mellett találják a bringások.

Kerékpáros-szervizpontot adtak át a csónakkikötő mellett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jóvoltából. A gyorsjavításokhoz minden eszközzel felszerelt állomást a megyei főkapitány és a település polgármestere rögtön ki is próbálta.

Veszprém megyei kezdeményezésre mára országos programmá bővült a szervizpontok telepítése. Ezek segítik a sportos turisták életét, a rendőrségnek pedig mindez alkalmat ad arra, hogy átadjon néhány, a biztonságot szolgáló információt.

– A boldogság az elkerült bajokból tevődik össze. Ehhez szeretnénk megosztani tapasztalatainkat a kerékpárosokkal is. Másrészt gyakorlati segítséget nyújtunk az állomással ahhoz, hogy gond nélkül teljen mindenkinek a kikapcsolódása – idézte a kollégáit Dr. Vereckei Csaba dandártábornok, Zala rendőr-főkapitánya.

Itt az az összes, a balatoni körüli szervizoszlopot megtalálod.

Itt pedig mindent megtudhatsz a balatoni bringázásról.

Növekvő érdeklődés a balatoni aktív turizmus iránt

– Egyre fontosabb a Balatonnál az aktívturizmus. A településen 1992-ben indultak el az első kerékpáros-fejlesztések, majd egy újabb szakasz megépítésével 2003-ban bezárult a balatoni bringakör, amely azóta szolgáltatásokkal bővül, köztük a szervizpontokkal. Mi is próbáljuk a lépést tartani, például a strandunknál egész évben nyitva tartó vizesblokk várja a két keréken érkezőket, amiért számos elismerő szót kaptunk már a kerékpáros társadalomtól– mondta Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

Fotó: Shutterstock

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Péter B. Árpád/zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva