2018.08.21. 11:54
A legszebb hajók is itt lesznek
Világpremier helyszíne lesz a szeptember 7-9. között rendezett Balaton Boat Show, hiszen a Kenesei Marinaportban mutatkozik be először a nagyközönségnek a szlovén Greenline legújabb, tisztán elektromos hajtású hajója, a NEO eDrive.

A kenesei hajókiállításon láthatjuk majd először, de alighanem hamarosan a Balaton vízén is találkozhatunk majd a szlovén Greenline legújabb, tisztán elektromos hajtású modellcsaládjával. Az elektromos hajók iránt egyre növekvő keresletet igyekszik kihasználni a Bavaria hazai képviseletét is ellátó Royal Silver Kft. egy új márka hazai piaci bevezetésével, hiszen májustól ők forgalmazzák a Greenline termékeit Magyarországon.

A szlovén márka komoly sikereket ért el motoros hajóival és egyre jelentősebb elektromos fejlesztéseket is folytat. Ezek csúcsát képviseli a cég új modellje, amely szeptember elején a balatonkenesei hajókiállítás alkalmával mutatkozik be a nagyközönségnek A május végén néhány képen már felvillantott újdonság a tisztán elektromos hajtású NEO eDrive Coupé és Hard Top változatban is elérhető lesz majd. A hajót két, egyenként 80 lóerős Torqeedo Deep Blue motor hajtja. A 16 személy szállítására alkalmas NEO eDrive végsebessége 16 csomó, gazdaságos, 6 csomós utazósebességgel pedig 40 mérföldes hatótávolság megtételére képes.

 

Idén rendezik meg 23. alkalommal a Balaton Boat Show-t, a magyar hajósipar egyik legfontosabb eseményét, az egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítást. A helyszín idén is a Kenese Marina-Port lesz, a Balaton egyik legexkluzívabb kikötője, ahol öt csillagos környezetben élhetik át a látogatók az igazi kikötői életérzést. A kiállításon a vitorlás, elektromos és motoros hajók mellett teret kapnak vízi sporteszközök, kiegészítők, alkatrészek, ruházati termékek és ékszerek is – minden a vízi életstílus jegyében!

A szeptemberi seregszemle kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a hajózás iránt érdeklődők vagy hajóvásárláson gondolkodók felmérjék a kínálatot, személyesen találkozzanak a hajóépítőkkel és -forgalmazókkal, és kiválasszák kedvencüket a kedvezményes őszi ajánlatokból, ugyanis ebben az időszakban érhetők el a legkedvezőbb feltételek új hajó rendelések esetén.

A kínálat idén is széles lesz, a vízen már augusztus elején teltház volt. A nagy nemzetközi márkák (Jeanneau, Bavaria, Dufour, Hanse, Beneteau) mellett a magyar hajósipar krémje is jelen lesz. Eddig még nem látott mennyiségű elektromos hajó is érkezik a kiállításra és itt tartja világpremierjét a szlovén Greenline elektromos hajó családja is, ami igazi szenzáció lesz a környezetkímélő hajózás területén. De emellett közel 10 további hajópremier várja az érdeklődőket.

A Balaton Boat Show-t a kiállítók mellett idén is számos különböző program színesíti. A kikötő bárteraszán egész nap hajós témák, zene és jó hangulat pörög a Magyar Tenger – Minden ami nekünk a Balaton online radio show jóvoltából. Minden nap délután 3 órakor a Vitorlázás Magazin szervezésében szakemberek, ismert vitorlázók beszélgetnek majd hajózásról, tapasztalatokról, tanácsokról, könnyed stílusban, közérthetően.

Kiemelt látványossága lesz az idei eseménynek a Kékszalag történetét bemutató kiállítás, mely az Erste Bank és a Magyar Vitorlás Szövetség jóvoltából érkezik a Balaton Boat Show-ra. Ezen Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének története, korabeli fotókon, legeken és rekordokon keresztül elevenednek meg.

Az idei Balaton Boat Show egyik újdonsága az iBeacon alapú a Close2U mobilapplikáció, ami a kiállítás területén segíti a tájékozódást, hasznos információkat, különleges ajánlatokat juttat el a látogatók mobiltelefonjára, melynek egyik fontos célja, hogy kiváltsa a nyomtatott kiállítási katalógust is. Ezen az alkalmazáson keresztül válik kitölthetővé a látogatói kvízjáték is, melyet helyesen kitöltve értékes ajándékokhoz juthatnak a látogatók.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva