Kovács Erika/veol.hu | 2022.09.04. 14:00
Kiállítás Balatonkenesén: biztonságos és kitűnő időtöltés a hajózás
Magyarország egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállítása szeptember 2–4. között nemcsak a rendszeresen hajózóknak, vitorlázóknak nyújtott különleges programot, hanem mindenkinek, aki szeret vízközelben lenni, legyen szó a Balatonról, tengerekről, folyókról.

Az idei immár a 27. Balaton Boat Show, amely minden évben kiemelt helyet foglal el a hajósnaptárban.
– A hazai hajós főszezon a végéhez közeledik szeptemberben, a kiállítás viszont jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Remek nyárzáró program a hajósok, vízi sportok iránt érdeklődők és mindenki számára – mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

A felkészülés és az időben történő tájékozódás azért is indokolt, mert Magyarországon is érezteti hatását a világszerte és szinte minden iparágban jelentkező tendencia, mely a szállítási idők növekedését, a termékek árának változását, a készletek gyors kifogyását eredményezi. Világszinten továbbra is élénk a kereslet a hajók iránt, a gyártás viszont lassul az alkatrészek beszállítási idejének növekedése miatt. Nehézséget okoz a háború miatti gazdasági bizonytalanság is. Sokan továbbra is a hajózásban látják a szabadidő biztonságos eltöltésének lehetőségét.

Fotó: Penovácz Károly/Napló

 

 

A kiállítók idén is kitettek magukért: 90 hajóból áll a kiállítás flottája, a kínálat 40 százalékát teszik ki a különböző vitorlások: a 45 lábas nagy hajóktól kezdve a közepes méretű, 35–38 lábas hajókon át a sportvitorlásokig szinte a teljes hazai vitorláshajó-kínálat felvonul. A már jól ismert hazai és nemzetközi márkák újdonságai mellett több új márka is bemutatkozik, láthatunk például olyan, az itthoni vizeken kevésbé jellemző, 45+ lábas katamaránt is, melynek dimenziói már tényleg egy tágas nyaraló érzését adják, de hasonló tereket tapasztalunk a modern egytestű vitorlásokba lépve is.

A kiállításon látható hajók többsége motoros vagy elektromos meghajtású, széles választékot találunk a gumicsónakoktól kezdve a 25–27 láb körüli elektromos hajókon át a 40+ lábas jachtokig. A szervezők szerint évek óta nő a motoros és elektromos hajók aránya, a Balatonon egyre több elektromos hajó van jelen.

Fotó: Penovácz Károly/Napló

A kenesei rendezvény már nemcsak a Balatonon használható hajók kiállítása, hanem a hajós piac számára kiemelten fontos esemény, sokan látogatnak el olyanok is, akik folyókra, vagy például a Tisza-tóra keresnek motoros hajókat. A kiállításon lehet látni lakóautókat, hajózási kiegészítőket, műszaki felszereléseket, ruházati cikkeket és egyéb vízi sporteszközöket.

Külön gondoltak a családokra és a gyerekekre, kínálnak nekik egyebek mellett hajós kézműves foglalkozást. A kiállítás autós partnere luxusautókat és motorokat is bemutat, lehetőség van tesztvezetésre, a kitűnő hangulatról DJ is gondoskodik.

 

Fotó: Penovácz Károly/Napló

 

Balatonkenesére tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Penovácz Károly/Napló

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva