Szaniszló Hajnalka | 2022.07.02. 12:00
Közel 140 vitorláshajó és 50 vízisporteszköz is elfér a Balaton legújabb kikötőjében
A Kékszalag Port Balatonfüreden nyitotta meg a nyarat a vitorlások számára.

A Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag Port a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg.

– Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak beruházásainak eredménye már most kézzel fogható. A komplex projekt keretében elkészült a Balaton első ötcsillagos szállodája a LUA Resort, megújul városunkban a Füred Camping több ütemben, és őszre elkészül a területen az egyedülálló konferenciaközpont is. A Kékszalag Port pedig Balatonfüred fontos megállópontja, mely erősíti elköteleződésünket a szabadidősportok, ezen belül is a vízisportok iránt – mondta Bóka István polgármester.

 

– A Kékszalag Port megnyitásával új korszak kezdődött a hazai vitorlázásban és nagyon komoly minőségi szintet lépett maga a sportszakmai szervezet is, hiszen új otthonra lelt. Ez nem csupán egy kikötő, hanem találkozópontja a hazai vitorlázásnak.

Kapuja a vitorlástársadalom előtt nyitva áll, itt otthonra lel a szabadidős túravitorlázó családoktól egészen az olimpikonjainkig mindenki, aki a szél és a Balaton szerelmese.

A Magyar Vitorlás Szövetség, és talán bátran mondhatom a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében is, hogy ez egy hatalmas lehetőség, ugyanis még többekkel ismertethetjük és szerettethetjük meg sportágainkat – fogalmazott Gerendy Zoltán, a vitorlás szövetség elnöke.

 

Mindent megtudhatsz a balatoni vitorlázásról itt.

 

 

Ez a létesítmény büszkélkedhet a környező marinák közül a legtöbb vendéghellyel

A teljes beruházás szeptemberre készül el, akkora épül fel a parti létesítmény. A Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ mintegy 2,1 milliárd összegű támogatással valósul meg.

A kikötő mintegy 140 vitorláshajónak és 40-50 kézi hajtású vízisporteszköznek biztosít helyet.

Fotó: Keszey Ágnes

 

 

 

Nyitókép: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva