Vitorlázás Magazin | 2023.08.20. 14:00
Néhány nap múlva itt a 28. Balaton Boat Show
Rengeteg újdonság, köztük fél tucat 40 láb feletti vitorlás is felvonul a Kenese Marina Portban a szeptember 1-3. között rendezett 28. Balaton Boat Show alkalmával Magyarország egyetlen vízen rendezett hajókiállításán.

A szokásos időpontban, vagyis szeptember első hétvégéjén rendezik meg az idén is Balaton Boat Show-t Balatonkenesén. Bár a válság az utóbbi időben érezhetően némi óvatosságra késztette a hajógyártókat és forgalmazókat, azért az idén is lesz bőven kínálat a Marina Port területén. Kiállítóból például várhatóan ugyanannyi lesz, mint tavaly.

Vagyis az idén is megközelítőleg 70 kiállítóval találkozhatnak a látogatók.

Természetesen ez a szám a kapcsolódó háttéripari partnerekkel együtt értendő, de a vízen és parton megtekinthető vitorlás- és elektromos hajók, csónakok száma sem várható, hogy jelentősen csökken az idén.

Fotó: Penovácz Károly/Napló

Premierek 2023-ban is

A partnereket (látszólag) nem nagyon bizonytalanította el a válság, és a többség mérsékelten optimista a piaci kilátásokkal kapcsolatban. Éppen ezért nagyon fontos a kenesei kiállítás a hajóimportőröknek és -gyártóknak, hiszen az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a legtöbb tényleges üzletkötéssé váló érdeklődés a balatoni hajókiállításon landol náluk. Ennek fényében különösen pozitív, hogy Rápolthy Edit tájékoztatása szerint egy hónappal a kiállítás előtt a vízen már minden hely elkelt.

Az érdeklődés a kiállítók részéről a korábbi évekhez hasonló, ami nagy szó, hiszen a bizonytalan helyzet azért nem múlt el nyomtalanul. A kérdés csak az, hogy vajon látogatók is lesznek-e? A szervezők azonban emiatt sem aggódnak.

Persze, az idén is lesz néhány igazi premier is:

Kenesén debütál például a Wia vadonatúj nagyhajója, az egyelőre 500-as néven futó elegáns elektromos,

valamint itt csodálhatja majd meg először a hazai közönség a Hanse újdonságát, a 460-ast is, amely a német gyártó új arculatát is felvillantja.

A balatoni seregszemle tehát az idén is hatalmas kínálatot vonultat fel, és a tétje sem kicsi. Zárás után sokkal pontosabban lehet majd megítélni, mennyire súlyosan hatott a hazai hajópiacra a világjárvány.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu

Nyitókép: Penovácz Károly/veol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva