Krausz Andrea | 2021.12.10. 13:00
Balatonlelle a téli Balaton fővárosa
A művelődési ház mellett lévő karácsonyi park pazar látvánnyal csábítja a családosokat. A körforgalomban felállított karácsonyfánál szebbet nem sok helyen látni. Szombat esténkén adventi programokra és karácsonyi vásárra várják az érdeklődőket.

Vannak, akik több kört is mennek autóval a balatonlellei körforgalomban. A létesítmény közepén ugyanis

egy gyönyörűen kivilágított karácsonyfa áll, amit az idei évtől különleges, színes fényzuhatag díszít.

Balatonlelle újabb ékessége a körforgalom közepén felállított, impozáns karácsonyfa
Fotó: Krausz Andrea

Az adventi időszakra nem mindennapi közösségi teret varázsoltak a városközpontban. A helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásának köszönhetően tovább szépült a művelődési ház melletti karácsonyi park. Fényfüzérek, mézeskalács házikó, fénylő angyal, hatalmas adventi koszorú és számos érdekesség vonzza a tekintetet. Érdekesség, hogy a látványosság létrejöttét komoly összegekkel támogatták a vállalkozások, a Helyi Városszépítő Egylet tagjai pedig saját kezűleg díszítik fel immár három éve a városközpontot.

A művészek által faragott betlehemet pedig előszeretettel keresik fel a családok. Pár éve a Lölle Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére a város adott otthont egy fafaragó tábornak, az önkormányzati támogatásért cserébe az alkotók felajánlották a saját maguk által faragott figurákat a városnak.

Csengettyűk az ágakon Fotó: Krausz Andrea

Szombatonként 18 órától forralt borral és finom falatokkal, a színpadon pedig kulturális műsorral várnak mindenkit, majd sor kerül az adventi gyertyagyújtásra. Újdonság a 16 órától megnyíló adventi vásár, a szabadtéri színpad területén a környékbeli kézművesek árulják portékáikat.

A tervek szerint december 31-én élőzenés óévbúcsúztató szilveszteri bulit tartanak ugyancsak a szabadtéri színpadnál.

A város elnyerheti a téli Balaton fővárosa címet

Idén is korcsolyázhatunk a Balaton déli partjának első jégpályáján, amely idén már ötödik alkalommal nyitottak meg Balatonlellén, a BL YachtClub területén. Itt sem lesz programokban hiány, legközelebb a Szilveszteri Regattára és hozzá kapcsolódó gasztrorendezvényre várják a téli Balaton szerelmeseit. A települést ebben az időszakban is sokan keresik fel, főként a családosok kedvelt célpontja. Balatonlelle joggal pályázhatna a téli Balaton fővárosa címre.

További fotók:

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva