Tóth Gábor | 2023.07.08. 10:00
Balatonlellén birkóztak meg a súlyokkal az erős emberek
Rönknyomás, traktorkerék-forgatás, hordó- és kőgolyócipelés. Öt versenyszámból négyet vízben bonyolítottak le a Prémium Strongman League Hungary versenysorozat második fordulójában Balatonlellén, a Napfény strandon.

Nyolc erős ember kapott meghívást a hagyományos, népszerű megmérettetésre, akik egészen látványos versenyt produkáltak. Kezdtek a 100 kg-os rönknyomással, majd traktorkereket forgattak, aztán 100, 110 és 120 kilós hordót cipeltek 10 méterről, és pakoltak át egy 120 centis korláton,

végül 110 kilós kőgolyót vettek vállra minél többször egy perc alatt – mindezt a vízben.

A versenyt – már a parton – az autóemelés zárta. Napsütéses időben, sok néző előtt, nagyszerű hangulatban birkóztak meg az emberes súlyokkal a sportolók.

– Kiélezett volt a verseny, ugyanis az első négy helyezett végig ott volt egymás nyakában – végül az utolsó versenyszámmal biztosítottam be magamnak az értékes ezüstérmet. Nem egyszerű a Balatonban versenyezni, nehezebb a vízben mozogni, és a víz csúszóssá teszi súlyokat.

De mindig látványos, izgalmas a balatoni verseny, egészen extrém körülmények között versenyzünk, európai viszonylatban is egyedülálló ez az erőpróba

– így mind a szurkolók, mind a versenyzők nagyon szeretik ezt a versenyt – számolt be a balatonlellei eseményről a második helyezett Gadó András.

Végeredmény: 1. Makai Renátó (Harkány), 3. Gadó András (Szombathely), 3. Borovszki Norbert (Szeged).

Sokat nem pihenhetnek a Strongman League versenyzői, szombaton már Tokaj térségében, Mádon feszülnek neki a súlyoknak a sorozat harmadik fordulójában.

Forrás: vaol.hu

Nyitókép: Facebook/Premium Strongman League

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva