likeBalaton.hu | 2022.03.08. 16:00
Balatonlellét is érinti a Magyar Nemzeti Cirkusz országos turnéja
Két év kihagyás után újra országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz. Balatonlellén két hónapon át vendégeskednek. Ebben az évben először nem szerepelnek vadállatok a műsorban.

Pénteken Budapesten, a Pólus Center parkolójában tartja nyitóelőadását a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az országos turné érinteni fogja Balatonlellét is, ahol 2022. július 1-től augusztus 27-ig maradnak. Az országos turné további állomásai Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Szentes, Szeged, Balatonlelle, Székesfehérvár, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szombathely, Pápa és Veszprém lesznek.

Elképesztő attrakció a magasban a Gerling csoporttól
Fotó: Facebook/Magyar Nemzeti Cirkusz

 

A vadállatok a Safari Parkba kerülnek

Ebben az évben először nem szerepelnek vadállatok a műsorban. A cirkuszi munkából végleg kivont állatokat a nagykőrösi Richter Safari Parkban helyezték el – írta tájékoztatójában a Magyar Nemzeti Cirkusz. (Az elpusztult elefántokról itt lehet olvasni.)

A műsorban fellépnek Alex & Romy Jostmann uszkár kiskutyái, Richter József cirkuszigazgató púpos tevéket vezet elő és legújabb lovas produkcióját is bemutatja. Lesznek akrobataszámok, először lép porondra Magyarországon Michael Ferreri, a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál bronzdíjas zsonglőre. Vakmerő ugrásokat mutatnak be a Gerling Csoport tagjai, akik biztonsági kötél és védőháló nélkül formázzák meg a hétszemélyes piramist. Duo Rebels görkorcsolya produkciója mellett Stevie és Jones Caveagna, Olaszország ismert komikusai gondoskodnak a jó hangulatról.

Idén is lesz Cirkuszok Éjszakája

Balatonlellén láthatjuk majd a hagyományos Cirkuszok Éjszakájának kibővített műsorát július 15. és 17. között, melyen további sztárvendégek is fellépnek.

2020-as elefántfürdetés Balatonlellén – idén már nem lépnek fel vadállatok a cirkuszban
Fotó: Sonline.hu

 

Aggódnak az ukrán zenészek miatt

Ifjabb Richter József cirkuszigazgató elmondta, hogy a Nemzeti Cirkuszt kísérő zenekar zenészeinek többsége ukrán állampolgár, akik eredetileg a napokban érkeztek volna Budapestre, de a háború miatt otthon ragadtak. – Nagyon aggódunk és szorítunk értük ezekben a percekben is. Kétséges, hogy a premierelőadásunkra megérkeznek a háború miatt, de most az ő egészségük és biztonságuk a legfontosabb számunkra. Együtt érzünk velük, és bár távol élünk egymástól és más-más nyelvet beszélünk, a szívünk együtt dobog – hangsúlyozta az igazgató.

(A menekültek balatonlellei megsegítéséről itt további cikket olvasni.)

 

Nyitókép: Nádudvari Photo – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva