Kovács Gábor László | 2023.10.13. 14:00
Börtönt kaphat, mert felgyújtotta az egyik balatoni kávézót
A Kaposvári Járási Ügyészség közveszélyokozás kísérletével vádol egy huszonéves férfit, aki egy vita miatt gyújtogatott Balatonlellén.

A büntetett előéletű vádlott 2021 decemberében, az éjszakai órákban egy balatonlellei vendéglátóhelyen italozott, amikor szóváltásba keveredett egy számára ismeretlen férfival. A veszekedés a kávézó teraszán, majd attól távolabb is folytatódott. Dühében a vádlott elhatározta, hogy sérelme megtorlásaként felégeti a vendéglátóhelyet.

Egy közeli benzinkútra gyalogolt, ahol egy PET palackba benzint vásárolt, majd visszatérve szétlocsolta a kávézó teraszán.

Miután a férfi meggyőződött arról, hogy az üzemanyag lángra kapott, elment. A tűz azonban kis idő múlva a hideg idő és a gyúlékony anyagok távolsága miatt emberi beavatkozás nélkül kialudt, így kizárólag a szerencsének volt köszönhető, hogy az égés nem terjedt tovább és anyagi kár sem következett be.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlott ellen börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: ugyeszseg.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva