Krausz Andrea | 2022.02.18. 10:00
Farsangi autós forgataggal búcsúztatják a telet Balatonlellén
Még az autójukat is jelmezbe öltöztetik a farsangolók Balatonlellén. Második alkalommal vonul fel a színes konvoj a festői Kishegyre, ahol meleg ital és zene várja a résztvevőket.

A télűzés egészen egyedi módját választják a déli parti településen. Február 19-én farsangi autós felvonulást szerveznek, melyen bárki részt vehet. Sőt még az is előfordulhat, hogy megnyeri a jelmezverseny főnyereményét.

– Délután kettő óra körül elindul a menet a Virág Strandról, ahonnan a polgárőrök felvezetésével autózunk végig a városon, majd felmegyünk a Kishegyre. Ez 35-40 percig tart majd – mondta Lengyeltótiné Lajos Beáta főszervező.

Vidám színekbe borulnak az autók Balatonlellén
Fotó: Németh Levente/Sonline.hu

Zene és forró italok kifulladásig

Lesz, aki csak színes szalagokkal, vagy lufikkal díszíti a járgányát, de olyan is előfordul, aki konkrét jelmezt applikál a gépjárműre. Mindez meglepetés, nem tudhatjuk meg előre, hogy ki mivel készül. Annyit azonban elárult a főszervező, hogy két quad is a menettel tart és lesz, aki a kutyusát is beöltözteti.

Fontosak a részletek
Fotó: Facebook/Lengyeltótiné Lajos Beáta

 

– A Kishegyen kialakítunk egy fotópontot, ahol az ott elkészített képeket rá lehet majd nyomtatni a pólókra. Idén nevezési díjat is kértünk, így némi enni- és innivalóval is meg tudjuk kínálni a résztvevőket. A Majthényi Pincészetnél Dj gondoskodik a zenéről, és sétálni is lehet majd a Parkerdőben, egészen az új kilátóig, az úton pedig beöltöztetett bábuk jelzik a farsangi hangulatot. A program nagyjából 17 óráig tart, de a vendéglátóhelyek továbbra is várják a vendégeket – mondta Lengyeltótiné Lajos Beáta.

A szabadtéri program miatt egyébként érdemes lesz a réteges öltözködésről és túrabakancsról is gondoskodni, de remélhetően a szeles idő nem riasztja el az érdeklődőket.

A programról itt lehet olvasni!

 

Nyitókép: Németh Levente/Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva