Krausz Andrea | 2021.03.08. 09:00
Ez ám a hír! Vadonatúj kilátó épült a Balaton déli partján – Frissítve
Balatonlellén, a Kishegyen már el is készült egy fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra. A Kishegyen elterülő Parkerdőben további felújítások zajlanak.

Balatonlelle a déli part egyik legizgalmasabb települése, ahol egész évben várják a vendégeket. A város egyik nevezetessége a 3 kilométerre található Kishegy. Ez a környék egyik legszebb helye, tele pincékkel, vendégváróhelyekkel, valamint egy barokk kápolnával.

Szent Donát kápolna és a Majthényi Présház a Kishegyen
Fotó: Krausz Andrea

 

Az utóbbi hetekben nagy változáson megy át a Kishegyen lévő Parkerdő. Földmunkák zajlanak, kiszélesítették az odavezető utat, fa információs táblák kerültek ki, és megépítettek egy játszóteret, valamint egy közel 20 négyezetméteres panoráma- és pihenőteraszt, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra, Tihanytól Badacsonyig.

20 négyzetméteres fa panorámaterasz a Kishegyen lévő Parkerdőben
Fotó: Krausz Andrea

 

A vadonatúj létesítmény igazi csemegét jelent azok számára, akik szívesen túráznak. Fából készülnek a játszótér elemei, kerékpártárolókat, nagy asztalokat és padokat állítottak fel, valamint tűzrakóhely is lesz a területen.

A kerékpárosokra is felkészülnek a Parkerdőben
Fotó: Krausz Andrea

A 2018. októberében megjelent Lellei Újság beszámolója szerint a 2018. szeptemberi képviselő-testületi ülés témája volt a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. tulajdonosi hozzájárulási kérelme, amire azért volt szükség, mert az erdészet pályázatot nyújtott be az „A Balaton madártávlatból” Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása című pályázat keretében megvalósuló Balatonlelle Parkerdő – Kishegyi erdei élményközpont című projekt megvalósítására. (A beruházás az önkormányzat tulajdonában lévő utat is érinti.)

Mint írták, az aktív turizmus szerelmeseinek újabb lehetőségeket tartogathat majd a több, mint 27 millió forintos fejlesztés. A tervek szerint Majthényi Présháztól a parkerdő első pihenőjéig felújítják a felfelé vezető utat, mely során egy 20 cm vastag kőágyazatra, 15 cm-es beton burkolat kerül.

A pihenőnél már megépült a panoráma- és pihenőterasz, valamint készül a játszótér
Fotó: Krausz Andrea

 

A Lellei Újság szerint igazi kuriózum lesz még az a mini tájfutópálya, amit majd a gyermekeknek építenek ki.

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva