Koszorus Rita/sonline.hu | 2024.04.01. 12:00
Húsvéti szezonstart: aki tudott, kinyitott
Már hetekkel a húsvéti ünnepek előtt megkezdték a felkészülést a Balaton-parti önkormányzatok és szolgáltatók a húsvéti hosszú hétvégére. A vállalkozók többsége már előszezonra is telt házat vár.

Kedden elkezdték rendbe tenni a zöldterületeket Balatonlellén, a szabadstrandon minden feladattal végeztek a városüzemeltetés munkatársai.

– A mostani tavaszi munkák mellett megkezdtük a leromlott állagú medence felújítását a Napfénystrandon, amit a terveink szerint nyárra már használhatnak a vendégek – mondta kérdésünkre Kenéz István polgármester.

Fotó: Németh Levente

Ottjártunkkor éppen a teraszon található asztalokat takarították a szintén lellei Sekli étterem és panzió teraszán. A nyitásra készültek.
– Igyekszünk a szezont meghosszabbítani, úgyhogy az idén egy hónappal korábban nyitunk a szokásosnál, nagypéntektől várjuk a vendégeket. Már most telt ház van, és reméljük, hogy ez megmarad egész áprilisban – mondta Papp Réka értékesítési vezető.

A tavaszi szünet és a húsvét öt-hatszoros forgalomnövekedést hoz a Balatonhoz a Balatoni Turizmusszövetség szerint.
– A magyarok leginkább apartmanban, vendégházban és 4 csillagos hotelben töltik ezt az időszakot. Mindezt egyre jobban igyekeznek kihasználni a programgazdák is. Az idén már több mint ötven olyan rendezvényt szerveznek a balatoni régió települései, amelyek miatt érdemes elindulniuk a turistáknak. Az eseményeken számos meghökkentő, kreatív megoldással is találkozhatnak a vendégek. Jó példa erre Siófok, ahol 15 méter hosszú szendviccsel várják a turistákat – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. A turisták már napokkal korábban megjelentek a tónál. Többen sétáltak a parton vagy a kikötőben hét közben is.

– Éppen éttermet keresek az ebédhez – mondta egy székesfehérvári asszony. – Rendszeresen járunk a Balatonra, s úgy látom, hogy az elmúlt évtizedekben kevésbé fejlődött az infrastruktúra. Míg az északi parton sokkal jobban kiépítettek a szolgáltatások.
– Egy éve költöztem a Balatonhoz Pécsről, kíváncsi voltam, hogy milyen itt élni életvitelszerűen. Úgy láttam, hogy már március 15-én sokan voltak a Balatonnál, és szerintem egyre többen vágynak ide, úgyhogy van élet a Balatonnál télen-nyáron – osztotta meg velünk tavaszi sétája közben Kiss Marianna.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva