likeBalaton.hu | 2022.11.23. 12:00
Jégpálya, téli vitorlásverseny, karácsonyi vásár és gasztropiknik vár Balatonlellén
December 3-án berobban a téli szezon Balatonlellén. Megnyitják műjégpályát, lesz karácsonyi vásár, GasztroPiknik, Mikulás Regatta vitorlásverseny, és részt vállalhatunk a jótékonysági akciókban is.

Idén december 3-án nyit Balatonlelle legnagyobb téli rendezvénye, az Adventi Fesztivál, ami több rendezvényből tevődik össze, sőt, a rezsiválság nehézségei ellenére ezen a napon kezdi meg hatodik szezonját a műjégpálya is Balatonlellén – tájékoztatott a Hello Balatonlelle Egyesület.

A pálya mellett idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya- és fakutya-bérlés, korcsolyaélezés, korcsolyaoktatás és számtalan különleges program.

(A BL YachtClub felajánlásának köszönhetően a balatonlellei lakosok lakcímkártya felmutatása mellett egész szezonban hétköznap ingyen használhatják a pályát.)

Idén is vár mindenkit a BL Yacht Club jégpályája
Fotó: Krausz Andrea

Sokszínű adventi kavalkád

A Balatonlellei Karácsonyi Vásárt – ahol közel harminc különleges kézműves árussal találkozhatunk – immár a nyolcadik alkalommal rendezik meg. – A látogatók visszajelzései alapján annyira különleges árusokkal találkozhatunk itt, hogy a Balatonlellei Karácsonyi Vásár Európa bármely városában megállná a helyét. Az idei évben még a karácsonyi bögrénket is új dizájnnal láttuk el, amit bárki megvásárolhat a vásárban – mondta Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája, és főszervezője.

Karácsonyi vásár a kikötőben
Fotó: Krausz Andrea

 

Az idén jubileumot ünneplő Téli Vitorlás Versenysorozat is ezen a napon indul, mégpedig VII. Mikulás Regattával. – Évről évre tapasztalható a téli vitorlázás népszerűségének növekedése, egyre több hajós gondolja úgy, hogy nemcsak a nyári hónapokban, de az év bármely időszakában lehet egy jót hajózni, és erre kiváló lehetőség a Téli Vitorlás Versenysorozat – emelte ki Karsai Gábor, a verseny főszervezője.

„Mi szem-szájnak ingere…”

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő GasztroPiknik a parton felállított fűtött rendezvénysátorban kap helyet.

Jelen lesz a Balaton-part több meghatározó étterme, számos borászat, cukrászda és pálinkafőzde.

Az északi partról érkezik a Kalóz Strandbisztró, a Hatlépcsős Étterem, a Semola Pastfood, a déli partról pedig a Nádfedeles Halsütő, a Pócz Borbisztró, a Villa Strandbisztró. Megkóstolhatjuk a vendéglátó BL YachtClub és a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát finomságait is.
A borok sem maradhatnak ki a kínálatból: választhatunk például Bujdosó, Gyukli és Hujber borokat, megízlelhetjük a Fenegyerek pálinkáit és a Garamvári pezsgőket, de megkóstolhatjuk a Béládi cukrászműhely különleges „mindenmentes” süteményeit is.

Szezonális és helyi alapanyagokból készült finomságok
Fotó: BL Yacht Club

Jótékonyság – három rendezvény, három cél

Már megszokhattuk, hogy Balatonlellén a társadalmi kötelezettségvállalás fontos szerepet tölt be a rendezvények szervezői jóvoltából. Az idei rendezvényen a látogatók három fontos célt is támogathatnak: a GasztroPikniken minden eladott adag étel árának egy része egy helyi SMA betegségben szenvedő kisfiú megsegítésére megy. A Mikulás Regatta nevezési díjának egy része a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert nevű mentőhajójának felújítási alapjába kerül. Ezen kívül több helyen fizethetnek a látogatók pénz helyett csokoládéval, amit a szervezők Füred Kapitány segítségével a Mikulásgyárnak juttatnak el.

Igazi karácsonyi hangulat
Fotó: Krausz Andrea

 

Mindezek mellett lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, forralt bor, és igazi karácsonyi hangulat. Ha ez nem lenne elég, bárki korcsolyázhat egyet a Balaton parton, és kipróbálhatja a vízre épített látványszaunát is.

Balatonlellén több mint tíz éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton-parti település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket. A Hello Balatonlelle Egyesület soron következő rendezvényei: December 31. jubileumi X. Szilveszteri Regatta Vitorlásverseny, majd február 4-én GasztroFarsang a balatonlellei rendezvénytéren.

Nyitókép: BL Yacht Club

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva