Krausz Andrea | 2021.12.05. 17:00
Karácsonyi élmény Balatonlellén – nagyot durrant az Adventi Fesztivál
Vidám Mikulás-sapkás vitorlásversenyzők, a karácsonyfa körül futkosó gyerekek, finom ételek, adventi vásár és gyönyörű időjárás. Hatalmas volt az érdeklődés a balatonlellei Adventi Fesztivál iránt.

Olyan sokan érkeztek a szombati rendezvényre, hogy a nyitás után alig lehetett parkolóhelyet találni a BL YachtClub közelében. A kikötőben igazi karácsonyi hangulat várta az érdeklődőket. Közvetlenül a víz partján az adventi vásár kézművesei kínálták a karácsonyi portékákat, miközben kifutott a Mikulás Regatta mezőnye, melyen ezúttal rekord létszámú hajó vett részt.

Összesen 30 egység állt rajthoz a téli vitorlásverseny-sorozat első fordulóján.

Karácsonyi vásár a kikötőben
Fotó: Krausz Andrea

Élmények a kikötőben

A jégpályán surrantak a korcsolyák és a fakutyák, a Balaton elképesztően szép látványa néha még a korizókat is megállásra, bámészkodásra késztette. Az óriás karácsonyfa körül kialakított játszótéren gyerekek zsizsikeltek, és ha már lefagyott a szülők keze, akkor betérhettek a fűtött sátorba, ahol megkóstolhatták a Kalóz Strandbisztró, a Neked Főztem, a Rock Burger, a Vitorlás Étterem, a Villa Kabala és a balatonfüredi Hatlépcsős ételeit, vagy számos balatoni borász és pálinkafőző nedűit.

Adventi hangulat a Balatonnál
Fotó: Krausz Andrea

Kiéheztünk a rendezvényekre

Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a rendezvény ötletgazdája, és főszervezője a likeBalaton.hu-nak elmondta, hogy a vírus után ki vannak éhezve az emberek a rendezvényekre. Talán ezért lehetett, hogy harminc hajó indult a Mikulás Regattán, 28 kézműves árus kínálta portékáit, a sátorban pedig mindenki sorban állt a finomságokért.
20 hajó érkezett a BL YachtClub kikötőjébe,

sokan egész télre áthozták a hajójukat, hogy a hideg évszakban is vitorlázhassanak.

A Magyar Turisztikai Szövetségnek köszönhetően mindegyik verseny köré szerveznek a jövőben egy hasonló gasztroeseményt. A Szilveszteri Regattára évek óta nagy bulival készülnek, a Farsangi Regattát a disznóvágás tematikájára építik, a márciusi Tavaszi Regattára pedig a pezsgők játsszák majd a főszerepet.

Katt a videóba!

„Öreg rókák vagyunk”

– Belenyúlunk néha – mondta viccesen a likeBalaton.hu-nak a hazai vitorlásélet egyik legendás alakja, Soponyai Géza (vagy ahogy a legtöbben ismerik, Sopi), mintha a véletlenen múlt volna, hogy csapata megnyerte a Mikulás Regattát. Róla tudni kell, hogy hajóépítő, konstruktőr és versenyző is egyben. Azt a Nautic 220-ast is ő építette, amin csapattársaival elindultak, és többször megnyerték már az egész téli vitorlásverseny-sorozatot. Mint mondta, a szezonban minden hétvégén rajthoz állnak valamilyen versenyen.

– Most jobban oda kellett figyelni, mert kevéske, nagyjából 4-6 csomó körül alakult a szél, amiben mindig nehezebb vitorlázni.

Ez egy hibátlan rendezvény volt, szép idővel és jó társasággal, rekord létszámú mezőnnyel – összegzett az eredményhirdetés után Soponyai Géza. És hogy mi a titka a győzelemnek, nevetve csak ennyit mondott: öreg rókák vagyunk.

További fotókért katt a képbe!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva