Koszorús Rita | 2023.10.11. 12:00
Londonban is a balatonlellei bonbonokról beszélnek
Egészen a Brit-szigetekig jutott a Csilli Chocobons Csokiműhely híre. Londonban is a balatonlellei csokikról cikkeznek.

A londoni Academy of Chocolate fotókkal tűzdelt cikket közölt Földes Csilla, balatonlellei csokoládékészítőről. A somogyi Csilli Chocobons lelke és kitalálója nagyon meglepődött a megkeresésen, amikor felhívták, hogy küldjön fotókat az anyaghoz.

– Azért elég sok magyar csokikészítő van, úgyhogy ezt igazán megtisztelőnek érzem – mondta Csilla.

földes csilla csilli chocobons balatonlelle csokikészítő
Szépek és finomak a balatonlellei bonbonok
Fotó: Németh Levente

 

Földes Csilla 8 éve kezdett csokoládékészítéssel foglalkozni, ekkor született meg a saját műhely gondolata. Az elképzelést pedig családja támogatásával valóra váltotta, azóta sorban jönnek a sikerek.

Jelenleg is egy nemzetközi versenyre készít új kreációkat a Csilli Chocobons kitalálója. Ezzel kapcsolatban azonban még egyelőre nem árult el sok részletet Földes Csilla, azt mondta: gyümölcsös és virágos ízvilágot képzelt el az új versenybononokba.

Amellett, hogy dolgozik az Academy of Chocolate következő versenyére szánt alkotásain, szorgalmasan teljesíti a megrendeléseket is. – Már megkezdtem a karácsonyi céges megrendelések teljesítését, most egy megrendelőnek 10 ezer darab bonbont gyártok, mondta Földes Csilla. Akitől azt is megtudtuk, hogy az ősz a kézműves édességek igazi szezonja, hiszen viszonteladóknak is készít bonbonokat, akik nyáron nem adnak le rendelést a hőség miatt. Ilyenkor viszont már anélkül is tudják tárolni a látványra is elképesztő finomságokat, hogy elolvadnának.

Nyitókép: Németh Levente
Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva