Marosi Gábor / sonline.hu | 2022.01.25. 12:00
Még fürdőgatyában is csúsztak a jégen
Megteltek a balatoni jégpályák a hétvégén, csúszkáltak, hokiztak, kuglira lőttek és persze forró finomságokat is kóstoltak a résztvevők.

Szombaton szervezték meg a Jégpályák éjszakáját, amelyhez két balatoni település, Balatonboglár és Balatonlelle is csatlakozott. A sötétedés előtt is már sokan korcsolyát húztak a balatonboglári kikötőben, hogy végigcsúszhassanak a Balaton legszebb fekvésű jégpályáján.

Fotó: Németh Levente

Alexa és Lívia Tamásiból érkezett, hogy kipróbálja a csaknem 800 négyzetméteres pályát. A fiatalok először korcsolyáztak Balatonbogláron, korábban viszont már több helyen is megfordultak, ezért bátrán léptek rá a jégre. Voltak azonban, akik rutintalanul mozogtak a pályán és próbálkozásaikat eséssel zárták, de ennek ellenére sem adták fel, és tovább koptatták a korcsolya élét, amíg erejükből telt.

Vécsei Mihály, a balatonboglári jégpálya üzemeltetője elmondta, november végén nyitották meg a létesítményt, azóta mintegy 8000 vendég fordult meg náluk. Igyekeznek minden hétvégén valami újdonsággal készülni. A Jégpályák éjszakáján is különleges programokkal várták a korcsolyázókat. Az érdeklődők kapura lőhettek jégkoronggal, szlalomozhattak a bóják között, el kellett találniuk a kuglibábukat és a kiszorításban is bizonyíthattak.

Fotó: Németh Levente

A Jégpályák éjszakáján finom ételekkel és italokkal is készültek a szervezők. Lángos, fánk, sült gesztenye, valamint forró fahéjas almalé is szerepelt a kínálatban. A hétvége célja a szórakozás mellett az volt, hogy minél többen megismerjék a jégkorongozást és a korcsolyázást. A balatonboglári jégpálya március első hétvégéjéig várja az érdeklődőket.

Fotó: Németh Levente

A balatonlellei jégpálya hétvégi programjába közbeszólt az időjárás. Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője elmondta, a Jégpályák éjszakájára jégmozival is készültek, a szeles időben azonban nem tudták felállítani a vásznat, ezért a következő hétvégén újra megpróbálják majd. Hozzátette, a szaunaprogramot nem befolyásolta az időjárás, ezért többen, miután kijöttek a forró helyiségből, fürdőnadrágban is végigcsúsztak a pályán.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva