sonline.hu | 2023.04.24. 14:00
Négy évszakos meghívót adott át a Kishegy
Ellepték a turisták a pincéket a Kishegyi Kortyok és Falatok programon. Ötödik alkalommal rendeztek a gasztronómiára felfűzött vendégvárást a balatonlellei Kishegyen.

Ezen a hétvégén nyolc helyszínen várták a vendégeket, hogy megmutassák: a Balaton a nyári szezon előtt is kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztály számára.

Kutyával és családostul érkeztek a hegyhódítók
Fotó: Németh Levente

 

Tizenhárom étterem, tizennégy pincészet, egy cukrászda, egy delikát élelmiszerbolt, és egy házisajt készítő csatlakozott az idei Kishegyi Kortyok és Falatokhoz. Ezen kívül egy kézműves sorral is kedveskedtek a látogatóknak a Balatonlellei Hegyszépítő Társaság és a Hegyközség által szervezett bemutató napon, szombaton. A már-már nyári szezont idéző időjárás gondoskodott a vendégek komfortérzetének növeléséről. Családok, kirándulók és kerékpárosok lepték el a Kishegyet és Balatonlellét.

Napozgatós borozásra csábított a tavaszias idő
Fotó: Németh Levente

 

– A vendéglátás és a hangulat magával ragadó a Kishegyen. A pincészetek borkóstolással készültek, és bemutatták a környék gasztronómiai különlegességeit, amelyek évszaktól függetlenül elérhetőek. A családoknak is kikapcsolódást nyújt a környék, hiszen gyermekjátszótér, parkerdő és egy csodálatos látványt nyújtó kilátóterasz is programlehetőséget nyújt a számukra – mondta Bor Norbertné, a Balatonlellei Hegyközségi Tanács munkatársa, a rendezvény egyik szervezője.

A programot hordófestés is színesítette
Fotó: Németh Levente

 

A nyolc helyszín felbolydult, hiszen a környék vadételeit és halételeit sokan szerették volna megkóstolni.

Finomságból nem volt hiány
Fotó: Németh Levente

 

Több százan zarándokoltak el a rendezvényházakba is, ahol a gyerekeket kézműves foglalkozások várták, míg a szülők a kilátásban, vagy a szép borokban lelték meg a kikapcsolódás pillanatait.

Isteni borok csábítottak kóstolásra
Fotó: Németh Levente

 

Egyik legnagyobb érdeklődésre talált helyszín a „Zöld ajtós ház” volt, de a Pócz Pincészetet, a Konyári Borászatot, és a Majtényi borokat is sokan meglátogatták szombaton.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva