Krausz Andrea | 2022.01.10. 10:00
Négy évszakos Balaton – a legvagányabb vendéglátós nő télen nyitott éttermet Fonyódon
Testközelben nézhetjük, hogyan készülnek az ételek A Konyhám Stúdió 365-ben. A látványkonyhában Szikra Gabriella séf és csapata irányítja a munkát. A szépen kialakított étterem nem ismeretlen a vendégek és a helyiek körében, ugyanis 2019 óta itt működött a Padlás Bisztró.

– Már régóta foglalkoztatott bennünket egy egész évben nyitva tartó üzlet gondolata, hiszen szinte minden évben télen valahol megtaláltak minket a vendégeink. Például a fonyódi Kakas Tanyán, vagy a Cool Cafe-ban, esetleg Balatonfenyvesen a Hubertus Hofban. Gondoltuk, rákérdezünk a már régóta zárva tartott Padlás Bisztró tulajdonosára. Hátha kiadó az üzlet.

Végül sikerült mindkettőnk számára előnyös megállapodást kötni. Mégpedig hosszú távra

– mondta Szikra Gabriella.

Fine Bistro stílusú hortobágyi húsospalacsinta
Fotó: Facebook/Szikra Gabriella – hivatalos

A strandételek megújítója

Gabriella többször is megnyerte az Év strandétele versenyt. Legutóbb például 2021 nyarán a Répa-Doggal nyerte el a zsűri tetszését, de 2018-ban is az övé lett a fődíj a Gofcsi nevű strandétellel.

Ő az, aki bebizonyította, hogy egy kis odafigyeléssel a balatoni strandon is lehet finom, újragondolt vagy például vegán ételeket árulni. A Konyhám nevű strandbisztrót hat évvel ezelőtt nyitották meg Balatonfenyvesen, ahol azóta is töretlen a sikerük.

Ráadásul Gabriella 2019-ben szerepelt a Séfek séfe című műsorban. Sokan zárták szívükbe, mint az egyik legnépszerűbb versenyzőt.

A látványkonyha volt az álma

Tavaly nyáron viszont épp a likeBalaton.hu-nak adott interjújában vallotta be, hogy egy olyan látványkonyhára lenne szüksége, ahol beszélgethet a vendégekkel, és közvetlenül neki mondhatják el véleményüket. Most ez az álom is megvalósulni látszik, hiszen a látványkonyha mellett még egy séfasztalt is kialakítottak, ahol kérdezni is lehet a kreatív szakembertől.

Egész éves üzletet álmodtak Fonyódra
Fotó: Facebook/A Konyhám Stúdió 365 – hivatalos

– Nagyon szép és kitűnően felszerelt az üzlet. Gyönyörű a kilátás a Balatonra és hangulatos a terasza. Egyelőre egy viszonylag „rövidebb” étlappal működünk.

A szezonalitást és regionalitást szem előtt tartva, a környékbeli beszállítók segítségével, fine bistro stílusban készítjük ételeinket

– mondta a séf.

Arról pedig, hogy mi vitte őket egy ilyen merész vállalkozásra, vagyis a téli üzletnyitás meglépésére a déli parton, csak ennyit mondott:

„Bátraké a szerencse, bízunk magunkban, imádjuk amit csinálunk, olyanok vagyunk, mint az a bizonyos ló a vásárban. Vak, de bátor.”

 

Nyitókép: Facebook/A Konyhám Stúdió 365 – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva