LikeBalaton.hu | 2023.11.26. 08:22
Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegyárak
Stabil a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. gazdálkodása, nincs szükség horgászjegy-áremelésre. A balatoni horgászrend változása csak minimális lesz jövőre.

– A társaság gazdálkodása annyira stabil és biztos, hogy nincs szükség az áremelésre – mondta Szári Zsolt a Rádpusztán rendezett IX. Balatoni Horgász Konferencián.

A tavalyi részleges áremelés után arra számítottak, hogy idén némileg csökkeni fog az értékesített horgászengedélyek száma, de nem így történt.

– Alábecsültük a horgászok Balatonhoz fűződő kapcsolatát – fogalmazott.

Az idén eladott horgászjegyek száma közel lesz a százezerhez, ami várhatóan mintegy öt százalékkal múlja felül a tavalyi adatot.

Fotó: Mészáros Annarózsa

2023 az elmúlt évtized legjobb éve

A vezérigazgató közölte: idei gazdálkodásuk eredményességéhez nagyban hozzájárult a horgászati ágazat árbevétel-növekedése. A horgászjegyek értékesítéséből idén 1,2 milliárd forint körüli bevételre számít a társaság, ami 200 millió forinttal több a tavalyinál.

A társaság tógazdasági haltermelésében akadtak nehézségek, de összességben elmondható, hogy az idei az elmúlt évtized legjobb éve lesz

– összegzett Szári Zsolt.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e változás a balatoni horgászrendben, közölte, csak minimális kiegészítésekre kell számítani, amelyek nem növelnek korlátozásokat, hanem esetenként inkább enyhítenek;

az országos általános jegy például jövőre a csónakos horgászatra is lehetőséget ad majd.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva