Krausz Andrea | 2023.10.02. 08:55
Siófokon 31,1 kilós, Balatonakarattyán 33,6 kilós pontyot fogtak az NBBH versenyen
Október 1-jén megdőlt a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) 11 éves történetének mindenkori rekordja. Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon 33,650 kg-os pontyot emeltek a partra. Még aznap éjjel Siófokon is hatalmas hal került horogvégre.

Mozgalmas napot hagytak maguk mögött vasárnap az NBBH résztvevői. Hajnalban a Bakony Carp Team egy akkora pontyot emelt partra, hogy maguk sem hittek a szemüknek.

Pontosan 33,650 kg-ot nyomott a gyönyörű hal, amit a mérlegelés és a fotózás erejéig kivittek a partra, majd természetesen visszaengedték a Balatonba.

Ez a verseny 11 éves történetének rekordhala, ráadásul a rekordhalat magáénak tudható csapat markát 1,5 millió forint különdíj üti majd az eredményhirdetésen.

Az NBBH során még sosem fogtak ilyen méretű pontyot. De az október 6-ig tartó megmérettetésen van még esély, hogy valamelyik csapat megdöntse ezt a rekordot.

Ez a ponty egyébként 355 grammal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól, amelyet Kovács Krisztián tart, aki idén április 16-án fogta ki az akkor 34,05 kilós példányt.

A Bakony Carp Team 33,650 kg-os rekordhalát Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon fogta 2023. október 1-jén
Fotó: NBBH – hivatalos

A keleti medence ontja az óriás pontyokat

Október 1-jén éjszaka még egy 30 kg fölötti hal került horogvégre a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen.

Siófokon, az Aranyparton, az Aero Carp Mikbaits csapata mindjárt egy 31,125 kg-os példányt vitt ki a partra.

A szervezők elmondták, felülmúlja a várakozásaikat a tó keleti medencéje, mert nagyon szép nagy testű halak kerültek ki eddig erről a területről.

Ahogy azt a likeBalaton.hu is megírta, a XI. NBBH 187 órás megmérettetésén 151 csapat több mint 600 horgásza vesz részt. Idén először vonták be a versenybe a Balaton keleti medencéjét.

Nyitókép: NBBH – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva