Krausz Andrea | 2021.02.19. 15:30
Tarka-barka autós felvonulás lesz a Balatonnál
Tehén-, egér- és virágjelmezbe öltöztetett autókkal vonulnak fel a helyiek szombat délután a balatonlellei Kishegyre. A farsangolók úgy döntöttek, hogy friss levegőn, vidám hangulatban búcsúztatják el a hideg évszakot.

Rendhagyó módon kirándulnak egyet a hétvégi jó időben a balatonlelleiek. Az autójukat feldíszítve vonulnak fel a gyönyörű panorámájú Kishegyre, ahol zene, séta és egy jó meleg ital várja a sétálókat.

– Mi, helyiek minden hétvégén kint vagyunk a Kishegyen, mert imádjuk a balatoni panorámát – mondta Lengyeltótiné Lajos Beáta, aki Valler Péterrel együtt kezdeményezte a nem mindennapi farsangolást.

– 20 autóra számítunk, akikkel 14 órakor felvonulunk a Gamási kúttól egészen a Szent Donát kápolnáig.

Vidám öltözetet kapnak az autók
Fotó: Lengyeltótiné Lajos Beáta

 

Az autók különféle díszítést kapnak, az enyém a tavasz virágaiba borul, de volt, aki előre jelezte, hogy egér, tehén, vagy Pókember mintákat varázsol a járgányára. Megpróbálunk egy kis vidámságot vinni az életünkbe és remélem, hogy a gyerekek farsangi élményekkel gazdagodhatnak, amire amúgy nem nagyon volt idén lehetőségük – emelte ki Lengyeltótiné Lajos Beáta, aki egy online jelmezversenyt is hirdetett a kicsiknek.

 

Minden évszakban gyönyörű a panoráma a Kishegyen
Fotó: Krausz Andrea

 

Fent mindenki egyénileg sétálhat egyet az épülő-szépülő Parkerdőben. A Majthényi Présház Borozónál pedig elvitelre finom falatokat, forró csokit, vagy forralt bort is választhat.

Egy hasznos TIPP a hétvégére: a sétához, túrázáshoz a sár miatt vigyünk magunkkal váltó- vagy túracipőt!

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva