likeBalaton.hu | 2023.07.20. 12:00
Tíz évvel ezelőtti rablás tettesét fogták el Somogyban
Az alvó házaspárra rontott rá a tettes és többek között pénzt: több mint másfél millió forintot rabolt el.

– DNS-vizsgálattal azonosították és vádat emeltek egy tíz évvel ezelőtt, Balatonlellén elkövetett rablás feltételezett elkövetője ellen – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A tettes rátört az alvó házaspárra

A ma ötvenes éveiben járó férfi és társa 2013 májusának egyik hajnalán felfegyverkezve behatolt egy kereskedelemmel foglalkozó, tehetős család házába, majd rárontott az alvó házaspárra.

A nőt a bokájánál fogva kirángatták az ágyból, és a zuhanyzó mellé kötözték, a férfit gázspray-vel szembe fújták és megverték.

Balatonlellén történt a rablás

A sértettek az erőszak és a fenyegetések hatására elárulták, hol tartják értékeiket, így a rablók

több mint másfél millió forint értékű készpénzzel, ékszerekkel, engedéllyel tartott fegyverekkel és autóval távoztak a helyszínről.

Az egyik feltételezett tettest egy 2021-ben orvvadászat és lőfegyverrel visszaélés miatt indított büntetőeljárásban levett DNS-minta alapján sikerült beazonosítani. A minta egyezést mutatott egy Ausztriában 2011-ben hasonló módszerrel elkövetett fegyveres rablás miatt indított ügyben is. A balatonlellei házból eltulajdonított fegyverek egy részét 2016-ban foglalták le, ugyancsak egy minősített rablás miatti büntetőügyben. Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje fegyházbüntetésre a közelmúltban beazonosított rablót.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva