Koszorús Rita | 2023.08.14. 16:00
Újra színpadra állítja Dorogi Péter az Intim Torna Illegált
Együtt énekelte a közönség a Dorogi Péter slágereit, sokan táncra is perdültek. Akusztikus koncertet adott a Lellei Borhéten balatonszárszói gyökerekkel rendelkező rockzenész.

Az Örökké, a Vájjál lyukat a kádba, vagy a Szájbergyerek is felcsendült kedden a Lellei Borhéten. Dorogi Péter, a Kistehén tánczenekar, az Intim Torna Illegál és a Dorogi zenekarok alapítója akusztikus koncertet adott. Egy szál gitárral állt a közönsége elé, akik közül erdélyi ismerősöket is kiszúrt.

– Beszélgettem velük, elmondták, hogy az erdélyi koncertemre nem tudtak eljönni, ezért beültek a kocsiba és eljöttek Balatonlellére. Azért ez elképesztő jó érzés, hogy 12 órát vezettek csak azért, hogy itt legyenek, mondta a lapunknak adott exkluzív interjújában Dorogi Péter.

A Lellei Borhét számára egy családias hangulatú helyszín, hiszen egészen gyerekkora óta részt vett rajta.

– Amióta megengedik a szüleim, hogy alkoholt fogyasszak minden lellei borhéten itt voltam. Sőt az egyik nyáron innen nem messze vállaltam nyári munkát. De kisgyerekkoromban is mindig jöttünk, úgyhogy nagyon szívesen jövök, tette hozzá. Az állandó székhelye Érden van, de számára a Balaton mindenképpen az otthont jelenti.

– Ha valami gondom van az életben, akkor eljövök ide a déli partra és lenyugszom. Ilyenkor eljövök meglátogatom az apám, aki most is itt lakik, mesélte Dorogi Péter.
Meglehetősen gyakran lép színpadra Dorogi Péter Erdélyben, a lellei koncertet is egy gyergyószentmiklósi előzte meg.

– Amióta befutott a zenekar nagyon sokat hívnak Erdélybe is, így lett sok barátom ott is, úgyhogy most már gondolkodok azon, hogy kellene venni egy telket Erdélyben. Nagyon sokat vagyok ott, ebben az évben a koncertek egyharmada Erdélyben van. Volt olyan hat hetem, hogy zsinórban minden hétvégén ott léptem fel. Arra a kérdésre, hogy hol jobb fellépni Dorogi Péter azt mondta, mivel szereti a saját ágyában álomra hajtani a fejét, idehaza egyszerűbb a koncertezés.

– Nem igazán szeretek sehol ott aludni, a saját ágyam egy biztonságérzetet ad, így jobban ki tudom pihenni magam, mondta a zenész.

 

 

Újra összeáll a banda

Már egy ideje külön utakon jár az Intim Torna Illegál zenekar, amelynek alapítója Dorogi Péter. A tagok nem értettek egyet abban, merre haladjon tovább zenekar, így pihenőre vonult a formáció. Azóta Dorogi Péter egyedül egy szál gitárral – mint Balatonlellén is – vagy saját zenekarával lépett fel. De kérdésünkre elárulta, ez már nem sokáig marad így.

– Az a tervem, hogy januártól újra összeáll az Intim Torna Illegál az én vezetésemmel. Azon dolgozunk, hogy ez valósággá váljon; én nagyon szeretném, hogy ez így legyen. Dorogi Péter hozzátette: most is már az új ITI dalokon dolgozik, ami egy rock album lesz.

 

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva