borsonline.hu | 2022.08.18. 09:21
Kiakadtak a mentősök, mert a bámészkodók videózták, posztolták a balatoni strandon történt tragédiát
Míg a mentősök egy férfi életéért küzdöttek, körülöttük látványosságként lesték őket a strandolók.

Hatalmas erőket riasztott segítséget a Kaposvári Mentésirányítás ahhoz az 50 év körüli férfihez, akit a tóból húztak ki a fürdőzők a minap a balatonmáriafürdői strandon. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. Ami azonban ezután történt, azon nagyon kiakadtak a lellei mentők.

Balatonlelle, strand
Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

 

A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek, amit rengeteg bámészkodó figyelt a parton még annak ellenére is, hogy bajtársaink takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást. Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsi szempárokat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni. A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet — számolt be róla Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában.

Azt írták, a kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt.

Balatonlellére tömegközlekedéssel is lejuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!:


Forrás: bors.hu
Nyitókép: Országos Mentő Szolgálat
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva